SOP: Chile og Militærkuppet i 1973 i Spansk og Samtidshistorie

 • HHX 3. år
 • SRP (Historie B, Spansk A, SOP)
 • 10
 • 26
 • 7569
 • PDF

SOP: Chile og Militærkuppet i 1973 i Spansk og Samtidshistorie

SOP om Chile, skrevet i fagene Spansk A og Samtidshistorie B - opgaven omhandler militærkuppet og forudsætningerne for det, og i den sidste del af opgaven behandler jeg de ændringer der skete i det chilenske samfund fra da Salvador Allende bliver afsat og Augusto Pinochet overtager magten over landet.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract 2
Indledning 4
Kuppet mod Allendes Chile 5
Forudsætninger for Pinochets regime 10
Kildeanalyse 16
Ændringerne i samfundet efter kuppet 18
Konklusion 24
Litteraturfortegnelse 25
Bilag 1 26

Uddrag

Indledning

I min opgave har jeg valgt at skrive om Chile med fokus på militærkuppet og de ændringer det medførte i Chile. Det spændene ved opgaven er at det der foregik i Chile var noget der foregik mange steder i det 20århundrede – nemlig kampen mellem kommunismen og kapitalismen.

Kampene som vi kender dem fra verdenshistorien er oftest endt med en kapitalistisk sejrsherre, derfor ville jeg gøre mit forsøg på at se hvorfor kommunismen led sit nederlag i Chile og se på hvem der været indblandet i kampen mod kommunismen i Chile.

Som sagt har kapitalismen mange steder nedlagt kommunismen og derfor synes jeg det er interessant at kigge på hvilket samfundsændringer, der sker ved at man pludselig bevæger sig politisk fra den ene fløj til den anden – Dette vil jeg gøre ved at kigge på hvilke ændringer der skete i det Chilenske samfund efter kuppet, samt at vurdere hvordan vilkårene fra den enkle borger ændrede sig i forbindelse med kommunismens nederlag i Chile.

Selve opgaven er opbygget med 3 overskrifter, der hver kort forklarer hvad det er jeg vil skrive om under overskriften, samtidig deler overskrifterne de 3 forskellige niveauer opgaven er delt over (redegørende, analyserende og vurderende)... Køb adgang for at læse mere

SOP: Chile og Militærkuppet i 1973 i Spansk og Samtidshistorie

[6]
Bedømmelser
 • 12-12-2015
  Jeg tvivler stærkt på karakteren. Opgaven er på ingen måde i overensstemmelse med de krav, jeg har læst SRP skal leve op til. Der er utallige påstande, uden kildehenvisning, og når der endelig er, står der bare en hjemmeside. Abstract har mange stavefejl, der mangler en problemformulering og der mangler metodeafsnit. Det ene bilag er udstyret med et billede, som det eneste. Desuden er der utallige stavefejl i selve teksten. Til alle, der har tænkt sig at downloade denne opgave, vil jeg gerne give et bud på en ny karakter, nemlig et snævert 2 tal, hvis overhovedet bestået, på grund af de manglende kildehenvisninger.
 • 19-04-2010
  Meget omfattende og god opgave. Gode billeder og indholdsfortegnelse, abstract, litteraturliste osv.
 • 01-11-2012
  Givet af HHX-elev på 3. år
  meget brugbar ... flot opgave
 • 11-03-2012
  udemærket opgave kan bruges som inspiration! godt arbejde cheff

Materialer relateret til SOP: Chile og Militærkuppet i 1973 i Spansk og Samtidshistorie.