SOP om Carlsberg i Thailand i VØ og Afsætning

SOP om Carlsberg i Thailand i VØ og Afsætning

SOP i Afsætning A og Virksomhedsøkonomi A, hvor jeg har skrevet om Carlsberg A/S i Thailand - I opgaven gør jeg blandt andet rede for virksomhedens historie, og herefter følger en analyse af det thailandske ølmarked, samt Carlsbergs muligheder i Thailand.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Indledning 4
Redegørelse 4
Carlsbergs historie- 4
Carlsberg A/S 5
Carlsberg i udlandet 6
Interne forhold hos Carlsberg 8
Eksportmotiver 8
Supply Chain på det thailandske marked 10
Økonomiske forhold 10
SW-model 14
Det thailandske ølmarked 14
Brancheanalyse 15
Porter's 5 forces 15
Konkurrencesituationen 16
Skydeskivemodel 16
Konkurrentanalyse 17
Sammenligning med Heineken 19
OT-model 23
Strategiske muligheder i Thailand 23
Vækststrategier 23
Konkurrencestrategier 25
Konklusion 26
Litteratur 27
Bøger: 27
Internet: 27
Bilag 29
Bilag 1: Nøgle- og indekstal for Carlsberg 29
Bilag 2: Market Size Thailand Beer 29
Bilag 3: Company shares Thailand Beer 30
Bilag 4: Brand shares Thailand Beer 31
Bilag 5: Nøgle- og indekstal for Heineken 32

Uddrag

"Indledning:
Carlsberg har de seneste 40 år gennemgået en udvikling fra at være det førende bryggeri i Danmark, til at være et af de absolut største i hele verden. Virksomheden er kendt for at være et af de mest pan-asiatiske bryggerier i verden, og det er ikke helt tilfældigt.

Men hvad skyldes det at virksomheden i høj grad satser på det asiatiske marked og har virksomheden en stærk nok økonomi på nuværende tidspunkt til at satse helhjertet på ekspansion i asien? Dette vil forsøge belyst i denne opgave, gennem en intern analyse af Carlsberg samt en analyse af forhold på det thailandske marked, der kan påvirke Carlsberg.

Til en start, vil der kort blive redegjort for Carlsbergs historie samt dets udvikling og ageren på de internationale markeder. Herefter vil opgaven dreje fokus mod virksomhedens interne forhold – herunder en dybdegående analyse af virksomhedens økonomi.

Efterfølgende vil opgaven analysere omstændighederne på det thailandske marked – herunder en analyse af konkurrenterne, hvorefter Carlsbergs økonomi sammenlignes med en af de store aktører på markedet – Heineken.

Slutteligt vil der blive konkluderet på Carlsbergs fremtidige muligheder på markedet – herunder en vurdering af deres strategiske muligheder."... Køb adgang for at læse mere

SOP om Carlsberg i Thailand i VØ og Afsætning

[2]
Bedømmelser
  • 17-01-2014
    Der mangler nogle ting i modellerne.
  • 14-10-2014
    Rigtig god inspirationskilde.