Projekt i Byggeri og energi om Ungdomsboliger

Projekt i Byggeri og energi om Ungdomsboliger

Problemformulering:

Et større boligselskab ønsker at få opført 10 ens ungdomsboliger, i en mellemstor provinsby. Grunden skal fungerer som et afslappende sted, for boligselskabets bebyggelse på den modsatte side af vejen, syd for grunden. Brutto boligareal er max. 45-50 m2 pr. bolig, og boligerne skal opføres parvis. Ydervægge og tag skal opføres i tegl, og boligerne skal opvarmes med fjernvarme, der indføres i husene af naturgasselskabet Boligerne skal opføres så billigt som muligt, med hensyn til huslejen, da det jo er ungdomsboliger der skal bygges.

Indhold

Forord 2
Problemformulering 3
Projekt Ungdomsbolig 4
Statistisk analyse 5
Vindlast på facader 6
Vindlast på gavle 6
Lodret last 6
Lokalplan 8
Materialevalg 10
Ydervægge 12
Slagregn 13
Sokkel 13
Konklusion 14

Uddrag

Projekt Ungdomsbolig
Et større boligselskab ønsker at få opført 10 ens ungdomsboliger, på en nyerhvervet grund.
Projektet skulle så vidt muligt holdes inden for rimelighedens rammer, og det har vi selvfølgelig prøvet at overholde, selvom vi aldrig har gået på kompromis med kvaliteten.
Der er ikke gået meget i detaljer medhensyn til vigtighed omkring rummene, da det jo er en ungdomsbolig. Derfor har vi gjort det så primitivt som muligt. Dvs. at lejlighederne er er kun opdelt i et rum, som gør at lejlighederne føles store. Der er køkken i den ene ende, som gør at det virker større. Dog er toilettet lagt i en rum for sig selv, da andet ikke ville være hygiejnisk. Der er fem lejligheder i hver hus. Du ligger i en heste sko, som gør at der vil være en stor opholdsplads i midten. Det kan bruges til opbevaring af cykler, og om sommeren kan man have stole og borde til at stå, samtidig med at det er muligt for beboerne at holde fester osv. på pladsen. Murerne bliver bygget i røde sten, både inde- og ydermur. Vinduerne skal være af hvid plast, da det er billigst, og der er mindst mulig renovering i det. Da det jo er en ungdomsbolig er udseendet ikke det vigtigste. Indvendig skal væggene beklædes med gipsplader, og tapetseres evt. med savsmuldstapet. Det er en billig løsning, da det sagtens kan males over... Køb adgang for at læse mere

Projekt i Byggeri og energi om Ungdomsboliger

[9]
Bedømmelser
 • 09-12-2002
  Det skal være absolut sidste udvej, hvis den her rapport skal bruges
 • 14-04-2013
  Givet af HTX-elev på 3. år
  meget kort og mangelfuld men der lagt stort fokus på materiale valg
 • 16-05-2012
  Givet af 2.g'er på STX
  Dårlig, den kunne have været meget bedre
 • 18-11-2011
  Givet af HTX-elev på 3. år
  meget kort, få brugelige oplysninger.