Buddhisme og Kristendom - Rapport i Religion

  • STX 3.g
  • Religion B
  • 10
  • 7
  • 2278
  • PDF

Buddhisme og Kristendom - Rapport i Religion

Dette er en rapport om buddhisme, hvor vi til sidst perspektiverer til og sammenligner med kristendommen.

I rapporten forsøger vi at give et overblik over den buddhistiske livsanskuelse, vi besvarer spørgsmål som; hvad er Beuddhisme? Hvad søger en buddhist? og hvordan praktiserer man buddhisme? kommer ind på historien, og vi sammenligner med Taoisme og kristendom.

Vi har brugt tekster fra religion.dk og buddha.dk og wikipedia.

Elevens kommentar

Vores lærer tog vel imod opgaven og roste den.
Hele opgaven er generelt god, men fejl skal der nok være, opgaven siger langt fra alt om buddhisme men giver et godt overblik over hvad det vil sige at være buddhist.

Indhold

1. Hvordan er Buddhismens historie?
2. Hvad søger en Buddhist?
3. Hvordan praktiserer man Buddhisme?
4. Hvad betyder yin & yang for Buddhisme?
5. Buddhisme kontra Kristendom?

Uddrag

Buddhismen handler om livsindstilling, eller livsfilosofi om man vil. Den buddhistiske livsstil handler om at leve i sandhed, i venlighed og i nuet. Kernen i al Buddhisme uanset forgrening er at søge efter lykken. Lykken findes ved at praktisere middelvejsprincippet. Ved at følge dette princip kan buddhister nå deres mål: en tilstand af fred ”Nirvana”, den rette uselviske vej. Den eneste måde at opnå nirvana er gennem daglig meditation, og afskaffelse af karma. Buddhisterne tror på at de har karma, og reinkarnation, som betyder genfødsel. De skal altså ”igennem flere liv”(samsara), for at opnå nirvana. Nirvana er når man endelig får... Køb adgang for at læse mere

Buddhisme og Kristendom - Rapport i Religion

[1]
Bedømmelser
  • 04-05-2014
    Det var en fin opgave der gav et godt overblik til en besvarelse, hvor man sidenhen selv kunne suplere med sine egen viden.