Enzymforsøg med bromelin fra ananas | Rapport

  • STX 3.g
  • Biologi B
  • 12
  • 7
  • 1520
  • PDF

Enzymforsøg med bromelin fra ananas | Rapport

Vi iagttager enzymet bromelin fra ananas og undersøger, hvilken indflydelse denne katalysator har på gelatines evne til at stivne i vores forsøg i biologi.

Formål:
Vi vil i dette enzymforsøg bestemme bromelins indflydelse på proteinet gelatines evne til at stivne. Dette gøres vha. en ananas.

Studienets kommentar

Fin opgave. Man plejer at sætte teoriafsnittet lige efter formålet.

Indhold

Formål
Hypotese
Materialer
Forsøgsopstilling
Fremgangsmåde
Resultater
Fejlkilder
Teori
Diskussion og konklusion
Litteratur

Uddrag

Materialer
- Frisk ananas
- Husblas
- 2 ml pipetter
- 3 Reagensglas og stativ dertil
- Saks
- Måleglas
- Glasspatler
- Bunsenbrænder
- Elkedel

Fremgangsmåde
- En plade husblas klippes i små stykker og fordeles ligeligt i tre reagensglas
- Glassene fyldes 2/3 del op med kogende vand, og der røres med en spatel til husblassen er helt opløst
- Der skæres lidt saft ud af det friske ananaskød, brug evt. en gaffel eller lign.
- Pipetter 2 ml frisk ananassaft over i et reagensglas
- Kog saften grundigt over en bunsenbrænder
- Hæld den varme saft over i glas 1 med husblas, og mærk det "kogt"
- Pipetter 2 ml frisk ananassaft over i glas 2 og mærk det "frisk"
- Pipetter derefter 2 ml vand over i glas 3 og mærk det "vand"
- Husk at skylle pipetten grundigt mellem hver pipettering... Køb adgang for at læse mere

Enzymforsøg med bromelin fra ananas | Rapport

[2]
Bedømmelser
  • 29-04-2015
    super god opgave, med godt indhold
  • 24-01-2013
    Givet af 3.g'er på STX
    det er en god inspiration :)