Teknologirapport | Fremstilling af brød

  • HTX 1. år
  • Teknologi B
  • Ingen givet
  • 26
  • 6137
  • PDF

Projekt: Teknologirapport | Fremstilling af brød

Projektoplægget har lagt op til, at vi skal skrive og bearbejde emnet brød. Mel, vand, salt og gær bliver til en dej, der i en ovn kan blive til brød. Denne enkle opskrift har været kendt i utrolig mange år, og har indgået som en vigtig ting i mange menneskers føde. Denne opskrift kender vi stadig i dag, og spiser brød hver dag i mange forskellige former, rugbrød, franskbrød, toast og flute er bare nogle af de ting man producerer.

Et udpluk af problemstillingerne i opgaven lyder således:
• Hvilken udvikling er der på brød markedet, historisk set?
• Hvad er ernæringsmæssigt rigtigt brød?
• Er ingredienserne på de forskellige brødtyper meget forskellige fra opskrift til opskrift?
• Hvilket brød er det mest spiste brød?

Indhold

1 Problemanalyse------------------------------------------Side 2-4
- Problemformulering
- Produktforslag
- Projektafgrænsning
- Tidsplan
2 Brødets historie------------------------------------------Side 4-5
3 Forskellige brødtyper-----------------------------------Side 5-6
- Hvedebrød
- Grahamsbrød
- Rugbrød
- Sigtebrød
- Klidbrød
- Surbrød
- Usyretbrød
4 Et ernæringsmæssigt rigtigt produkt--------------Side 6-12
- Kulhydrater
- Proteiner
- Fedtstoffer
- Vitaminer
- Mineraler og vand
5 Traditionelle ingredienser i brød------------------Side 12-14
- Mel
- Væsker
- Hævemiddel
- Fedtstoffer
- Bage forbedrende midler
6 Fremgangsmåde ved bagning----------------------Side 14-16
- Blanding
- Æltning
- Hævning
- Nedslåning
- Bagning

7 Produktion af produkt------------------------------Side 17-24
- Opskrifter
- Fremgangsmåde
- Resultater
- Sammenligning
- Emballagen
8 Konklusion------Side 25
9 Kildeliste--------Side 26

Uddrag

Brød er et fødemiddel som laves af mel, æltet i vand eller mælk, hvorefter dejen bages i ovn eller over ild, brødet er menneskets mest almindeligste tilberedte fødemiddel. Det har været kendt siden forhistorisk tid og fra inden for de fleste kulturer, og brødet er en videre udvikling af forskellige slags grød. Opskrifterne er stort set uforandrede, siden indførelsen af de første bageovne, i Ægypten omkring 4000 f.Kr. Gæringsprocessen har også længe været kendt, men i sin tid stammede denne fra de østlige middelhavslande ca. 3000 f.Kr. og man regner med at denne proces er inspireret ... Køb adgang for at læse mere

Teknologirapport | Fremstilling af brød

[3]
Bedømmelser
  • 02-10-2001
    Endnu en god rapport, hvor fedt!
  • 23-02-2009
    super god rapport om brød.
  • 22-04-2010
    rigtig god, kan anbefales :) mangler dog lidt