Bombningen af Hiroshima og Nagasaki - Historieopgave

 • STX 2.g
 • Historie A
 • 10
 • 12
 • 4224
 • PDF

Bombningen af Hiroshima og Nagasaki - Historieopgave

Dette er en historieopgave om bombningen af Hiroshima og Nagasaki under 2. verdenskrig.

Opgaveformuleringen
Den 6. og 9. august 1945 blev to atombomber kastet over de japanske byer Hiroshima og Nagasaki. Bomberne dræbte mindst 120.000 mennesker på en gang, og dobbelt så mange bagefter, på én dag blev verden ændret. Denne terrorbombning er den første og hidtil eneste gang, atomvåben er blevet brugt i egentlige krigshandlinger.
- Hvad var baggrunden for angrebet?
- Hvad fik den amerikanske præsident til at træffe beslutningen om at anvende atombomberne? Hvorfor udviklede USA atombomben?
- Hvilke konsekvenser har bombningen haft for det Japanske samfund dengang og i dag?
- Hvad har bombningen betydet for Japans forhold til USA?

Indhold

Stillehavskrigens gang fra Pearl Harbour til Hiroshima
Japans angreb på USA
USA slår igen
Japans nederlag
Baggrunden for angrebet & diskussionen og at angribe
Udviklingen af atombomben
Atombomben
Einsteins advarsler
Bomberne bliver kastet
Japans overgivelse
Eftervirkningerne af atombomberne
Japans genopbygning
Konsekvenser for udviklingen af atomvåben
Konklusion

Uddrag

D. 7. december 1941 kl. 8 om morgenen angreb Japan USA, de gjorde det i et snig - angreb, hvor de havde sejlet tæt på USA's flådebase, Pearl Harbour på Hawaii midt om natten. Amerikanerne var overhovedet ikke forberedt, og i starten troede de, at larmen fra bomberne kom fra en øvelse. Næsten uden modstand havde Japan ødelagt 60 % af USA's slagskibe og over 300 fly, der var over 2400 dræbte amerikanere.

Ved dette angreb fik Japanerne sat USA ud af spillet for et stykke tid, så de kunne erobre andre lande. Japan ville erobre lande i Stillehavet og Asien, fordi de ville gøre deres land større, idet Japan havde brug for blandt andet olie og andre råstoffer for at holde deres industri kørende. Japanerne mente også at de havde ret og pligt til at lede Asien.

USA havde indført olieblokade i Japan, fordi USA havde store handelsinteresser i Kina, som Japan havde besat. USA's blokade førte til, at Japan ikke kunne få de krigsvigtige varer, som de havde brug for, og Japan vidste, at landet ikke ville kunne klarer at undvære disse varer. Japan prøvede at forhandle med USA for at få dem til at ophæve blokaden, men Japan ville ikke gå med til USA's krav , så japanerne besluttede sig derfor for at angribe Pearl Harbour, det blev starten på anden verdenskrig, fordi nu var USA også med. Det angreb indledte Stillehavskrigen, det var en 4-årig lang krig mellem USA og Japan og det er den største søkrig i historien... Køb adgang for at læse mere

Bombningen af Hiroshima og Nagasaki - Historieopgave

[3]
Bedømmelser
 • 06-03-2013
  Givet af 3.g'er på STX
  Ret middelmådig opgave. Hvis I prøver at kopiere opgaven, så drop det... Men det er en udmærket inspirationskilde, hvis man er gået lidt i stå selv
 • 26-02-2012
  super opgave, kan kun anbefales
 • 25-03-2012
  god opgave til inspiration :D