Udviklingen af en silkepapir-ballon | Tværfagligt projekt

Rapport: Udviklingen af en silkepapir-ballon | Tværfagligt projekt

Det er en opgave i matematik, fysik, kemi og fysik. Vi skulle lave en luftballon og her kan I se hvordan vi beregnede hvor stor vores ballon skulle være, og også opdrift, osv.

Problemformulering.
Hovedspørgsmålet er om ballonen der er lavet af de bestemte materialer overhovedet kan flyve. For at kunne finde ud af det skal vi bruge masser af matematiske og fysiske beregninger, og de to fag overtager næsten hele projektet. For at får svar til vores hovedspørgsmål skal vi step efter step opfylde alle opgaver, feks. for at lave ballonens belægning, skal vi lave skabelon af strimler. For at lave skabelon skal vi beregne dimensioner af den osv. Vi skal også teste forskellige ting som feks. Hvilket stof skal vi bruge til at lave bestemt element af ballonen.

Indhold

Indledning
- Problemformulering
- Opgaveanalyse
- Kriterier til løsning
Forbrug af varmluftballon
- Ballonens teknologiske udvikling
- Konklusion
Test
- Test nr1: Brandsikkerhed
- Test nr2: Holdbarhed
- Test nr3: Bedste holder for brandstoffet
Produktbeskrivelse
- Materialer
- Værktøjer
Projektforløb
- Konklusion
Matematik
- Målinger
- Rumfang
- Overfladeareal
Fysik
- Opdrift
- Brændstof

Uddrag

Varmluftballoner kan godt anvendes som transportmiddel, men det er ikke det bedste, nemmeste eller hurtigste transportmiddel, men det er en for det meste en dejlig og rolig tur. Når man skal sende en varmeluftballon op skal der være vindstille, det må ikke regne og der må ikke være tåge, så allerede der, viser det at ballonen ikke er det bedste transportmiddel. Fx en bil eller fly kan godt transportere mennesker selv om det blæser, regner eller er tåget. En luftballon er heller ikke specielt hurtig da den flyver med vindens hastighed. Så konklusionen er at en varmluftballon mest bliver brugt til sjov.
Varmluftballoner blev for første gang anvendt i militæret under belejringen af Maubeuge i 1794. Varmluftballon blev senere igen anvendt under Den Fransk-tyske Krig som foregik fra 1870 til 1871. Ballonen blev anvendt til at transportere mennesker... Køb adgang for at læse mere

Udviklingen af en silkepapir-ballon | Tværfagligt projekt

[1]
Bedømmelser
  • 21-05-2011
    God opgave. Det er godt beskrevet, men der mangler dog nogle få detaljer