Atomet og Det Periodiske System - Studieretningsopgave kemiB/fysikA

 • STX 2.g
 • SRO (Fysik A, Kemi B)
 • 12
 • 13
 • 2225
 • PDF

Atomet og Det Periodiske System - Studieretningsopgave kemiB/fysikA

SRO om Atomet og Det Periodiske System. Hovedfag er Kemi B og Fysik A.

Studienets kommentar

Siden eksemplet blev skrevet, har man ændret på nogle af kravene til SRO. Derfor kan udformningen afvige lidt fra den måde, som en SRO skal skrives og bygges op i dag. Fx skal du ikke længere skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. Nogle skoler havde desuden andre krav til længde før i tiden. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SRO.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SRO-bogen sideløbende. SRP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Indholdsfortegnelse:
Indledning 4
Historien bag opdagelsen 4
Det periodiske system 5
Atomet 6
Hvilket grundstof 8
Flammefarver 10
Konklusion 12
Bilag 13
Litteraturliste 14

Uddrag

Indledning:
Jeg vil i min opgave gøre rede for principperne bag opbygningen af grundstoffernes periodesystem, herunder vil jeg komme ind på den historiske udvikling bag opstillingen af periodesystemet og forklare, hvorledes et grundstofs placering i periodesystemet afspejler dets fysiske og kemiske egenskaber, herunder elektronstruktur.
Som detektivopgave vil jeg gå på jagt efter grundstoffet A, der danner bl.a. følgende salte med oxygen: AO og A2O3. I A2O3, får jeg den oplysning, at masseprocenten af oxygen er 30,06 %. Ud fra disse oplysninger vil jeg forklare, hvilke informationer, man på denne måde får om A, herunder hvor A kan være placeret i periodesystemet, hvilke oxidationstal A kan optræde med, og til slut vil jeg finde ud af, hvilket grundstof, der er tale om.
Via eksperimentelt arbejde har vi undersøgt de enkelte grundstoffers karakteristiske flammefarver, som ses, hvis man f.eks. opvarmer et salt af grundstoffet i en bunsenbrænders flamme. Her vil jeg forklare, hvilken sammenhæng, der er mellem grundstoffets opbygning og de farver, vi ser ved opvarmningen... Køb adgang for at læse mere

Atomet og Det Periodiske System - Studieretningsopgave kemiB/fysikA

[9]
Bedømmelser
 • 18-05-2009
  Rigtig flot opgave - god inspiration Kan klart anbefales som en hjælpende hånd. :) Tak.
 • 01-06-2009
  Flabet.. da jeg havde købt opgaven kunne jeg ikke åbne den!
 • 15-01-2012
  Givet af Lærerstuderende på 4. år
  nice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 24-05-2011
  Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
  fen super god rapport kommer godt i dybden