Rapport om Titrering af Citronsyre - Surhed

  • HF 2. år
  • Kemi C
  • 12
  • 6
  • 1338
  • PDF

Rapport om Titrering af Citronsyre - Surhed

Rapporten er skrevet over en titrering af citronsyre for at undersøge appelsiner og citroners surhed.

Formål:
Appelsiner og citroner indeholder begge den samme syre, nemlig citronsyre. Den forenklede formel er H3Cit. Vi vil så gerne undersøge, hvorfor en citron smager mere surt end en appelsin.

Lærers kommentar

Virkelig godt gennemarbejde. I har løst problemet rigtig godt.

Indhold

Formål side 3
Teori om syre og base side 3
Titrering som analysemetode side 3
Apparatur, materialer og kemikalier side 4
R - og S -sætninger for NaOH (Natriumhydroxid) side 4
Tegning af det anvendte udstyr side 5
Fremgangsmåde side 5
Måleresultater side 6
Beregninger side 6
Præsentation af resultatet side 7
Fejlkilder side 7
Vurdering side 7
Konklusion side 7
Litteraturliste side 7

Uddrag

Fremgangsmåde:
• I buretten hældes der op, så der er 25 ml. natriumhydroxid, NaOH i.
• I kolben putte der en magnet
• Derefter hældes der 5 ml. saft fra en cirusfrugt i kolben
• Ned i saften dryppes der et par dråber phenolphthalein, som der skal bruges som indikator.
• Nu dryppes der langsomt NaOH ned i saften, og der holdes øje med, hvornår der sker et vedvarende farveskift, og der aflæses på buretten, hvor meget der er brugt.

Farveskiftet sker, når der ikke er flere OH- ioner som kan reagere med saften, også reagerer NaOH med indikatoren phenolphthalein... Køb adgang for at læse mere

Rapport om Titrering af Citronsyre - Surhed

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.