SOP om Antidepressiv Medicin i Kemi B og Biologi A

 • HTX 3. år
 • SRP (Kemi B, Biologi B, SOP)
 • 10
 • 33
 • 6695
 • PDF

SOP om Antidepressiv Medicin i Kemi B og Biologi A

SOP om Antidepressiv Medicin og depression, skrevet i fagene Kemi B og Biologi A - I mit SOP undersøger jeg først hvad depression er og gradformerne af samme lidelse, hvorefter jeg, via biologi, går i dybden med hjernen og den biologiske forklaring på hvad depression og vrangforestillinger er, og medicinen der gives for at modvirke depression. Slutteligt kigger jeg på mulige årsager til depression, samt behandlingsformer.

Studienets kommentar

Opgaven er skrevet i Biologi A, selvom andet er angivet under titlen.

Studieområdeprojektet på htx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Udformningen af eksemplet kan derfor afvige fra den måde, som et SOP skal skrives og bygges op. Fx skal et SOP fylde 15-20 sider, hvor der tidligere var andre krav til længde. I dag skal du heller ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Indledning 6
Depression 7
Symptomer på depression 7
Angst 7
Typer af depression 8
Mild depression: 8
Moderat depression: 8
Svær (alvorlig) depression: 8
Mangle på følelser og depressiv tankegang 8
Vrangforestillinger og hallucinationer 8
Selvmordstanker 9
Hjernens anatomi 10
Tværsnit af hjernen 10
Nervecellens anatomi (Neuronet) 13
Cellernes elektriske impuls 14
Aktionspotential 14
Natrium-kalium-pumpen 15
Kommunikation mellem neuroner 16
Synapsen 17
Receptorer 18
Smerte 19
Anti-depressive midler 20
Serotoninsynapsen 21
Serotoninskemiske strukturer 22
Kemiskestrukture til Iproniazid 23
Årsag til depression 25
Behandling med kost og motion 26
Afrunding 27
Litteraturliste 28
Links 28
Bøger 28

Uddrag

Indledning:
Der er sammenhænge mellem sjæl og krop. Hvis psyken er syge påvirker det kroppen og omvendt. Dårlige humør kan blive vedvarende, og kroppen bliver mere træt og trist. Angst af ensomheden og oplevelser, der ikke eksisterer i virkeligheden skaber forvirring.

Alle disse symptomer er tegn på svær depression. Tabt af medarbejdere på arbejdspladserne eller eleverne under uddannelsen på grund af psykiskelidelser. Økonomiske omkostninger til behandling af depressive, skyldes psykiske problemer.

Depression er en udbredt psykisksygdom, i nutidssamfund. I Europa bliver, der 9 % af mændene og 17 % af kvinderne ramt af depression. Depression medfører stor menneskelige lidelse og har store samfundsmæssige omkostninger.

Vores hjerne udgør kun to procent af den totale kropsvægt, men står for hele kroppens funktioner.
Depression skyldes hæmning af signalstoffer (transmitterstoffer) i vores nerveceller. Vores nervecelle er opbygget på samme princip, som de andre organer i menneskets krop.

Vores nerveceller kommunikerer ved hjælp af nerveimpulser, som omdannes til kemiske formler. Denne omdannelse skyldes afstanden mellem cellenerverne.

I denne rapport ville jeg komme inde på de psykologiske og fysiske årsager for depression. Jeg starter ud med at fortælle kort om psykologien bage problemet. Derefter beskriver jeg, hjernens anatomi i kort træk. I denne rapport fokusere jeg mest i nerveceller - og nervesystems opbygning og funktioner.
Hermed vil jeg også beskrive nogle af anti-depressive midler, som serotonin. Tegner strukturformelen og angive funktionelle grupper.

Jeg vil også vurdere sammenhæng mellem arv - og miljøvirkninger. Og diskutere andre måde at behandle depression... Køb adgang for at læse mere

SOP om Antidepressiv Medicin i Kemi B og Biologi A

[6]
Bedømmelser
 • 01-11-2016
  Undskyld men er sådan en opgave her virkelige et 10 tal værd? Fint nok i guess.
 • 13-12-2011
  Givet af HTX-elev på 3. år
  denne opgave er ret god, det er en af de bedste opgave man kan få hentet inspiration fra.
 • 14-05-2018
  Givet af 2.g'er på STX
  Dårlig grammatik samt stavefejl
 • 09-12-2016
  Hjalp mig meget i min SRP skrivning. Men desværre dårligt sprog.