Anna Karenina af Lev Tolstoj

  • Universitet el. Videregående 2. år
  • Andet
  • 10
  • 2
  • 929
  • PDF

Anna Karenina af Lev Tolstoj

Analyse og genfortælling af romanen Anna Karenina af Lev Tolstoj.

Studienets kommentar

Islands Universitet 2010. Ukendt præcist hvilken uddannelse der er tale om.

Uddrag

Den seneste roman, jeg har læst, er ”Anna Karenina” af Lev Tolstoj. Den roman er én af mine yndlingsbøger. Jeg læste den første gang, da jeg gik i folkeskole. Bogen er en del af den påkrævede læsning i alle russiske skoler.

Lev Tolstoj (1828 - 1910) er en berømt russisk forfatter. Han blev født i Jasnaja Poljana ved Tula syd for Moskva. Han er verdenskendt for sine romaner ”Krig og fred” og ”Anna Karenina”. Han var også dramatiker og filosof. Tolstoj begyndte at skrive i St.Petersburg, men ingenting specielt kom ud af det. Derpå flyttede han til Moskva, og i 1869 udgav han ”Krig og fred” og begyndte at skrive ”Anna Karenina”. Tolstoj blev foreslået for til Nobelprisen i litteratur. Men han ville undgå den og han fik faktisk ikke prisen. I et svarbrev til kunstnere, der havde kæmpet for hans kandidatur, udtrykte han sin glæde over, at han ikke fik Nobelprisen. Ét af hans argumenter var, at ”alle former for penge er i min overbevisning er kun et onde.”

Romanen ”Anna Karenina” er et aggressivt og polemisk værk, hvor forfatteren tog sociale problemer op, som eksisterede på det tidspunkt. Bogen begynder med ord: ”Alle lykkelige familier ligner hinanden, men hver ulykkelig familie er ulykkelig på sin egen måde”. Hovedpersonen hedder Anna Karenina. Hun er en gift kvinde, der har en gammel mand og én søn på 5 år. Man kan se mange forskellige og ensomme mennesker i romanen. En hovedidé til bogen er ”Der er mange ensomme mennesker omkring os; man kan se dem hver... Køb adgang for at læse mere

Anna Karenina af Lev Tolstoj

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.