Analyse af tv-serien Prison Break

  • STX 1.g
  • Mediefag B
  • 10
  • 2
  • 1018
  • PDF

Analyse af tv-serien Prison Break

Opgaven er en analyse af føjletonserien Prison Break.

Der tages udgangspunkt i første sæson, med en analyse af dramaturgien i afsnit 6, Riots, Drills and the Devil, fra sæson 1.

Lærers kommentar

En rigtig god opgave. Du er præcis og fokuseret hvilket betyder at du på ganske kort tid når omkring alle de vigtige elementer. Det er sådan noget der kan lade sig gøre når man bruger de rigtige begreber og har overblik.

Fint at definere genren med eksempler på genremarkører og en fin definition af føljetonserien. Rigtig godt at du bruger forskellige modeller og overfører begreber fra vores tidligere snak om dramaturgi f.eks. mht fremdrift. Det er nemlig rigtig godt at kunne se at alle tingene hænger sammen i faget.

Jeg synes dog at dit afsnit om fiktionskoder burde være sammenhængende tekst og jeg kunne tænke mig at du havde brugt begrebet plotlinjer m.fl. i forhold til seriedramaturgi.

Fint sprog og god struktur.

Uddrag

Prison Break er instrueret af Paul Scheuring, og produceret af Adelstein-Parouse Productions.
Jeg tager tager udgangspunkt i Prison Break sæson 1.

Sæsonen handler om Lincoln Burrows, som bliver anklaget og dømt for et mord, som han ikke har begået. Lincolns bror, Michael Scofield, begår røveri for at bevidst blive smidt i fængsel, så han kan redde sin bror fra henrettelse. Michael har planlagt flugt fra fængslet, og sæsonen går ud på flugtplanens langsomme udførelse... Køb adgang for at læse mere

Analyse af tv-serien Prison Break

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.