Analyse af Flensborg Avis

Se flere bedømmelser 6 6 6 6 6 6 (1 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.

Uddannelse

HF

Fag

Dansk A

Karakter

10

Antal sider

6

Antal ord

1863

Filformat

PDF

Analyse af Flensborg Avis

Jeg har valgt en avis, der primært udkommer i det lokalområde jeg er opvokset i, det vi selv kalder Sydslesvig . Avisen er en lidt anderledes og på nogle punkter måske også utraditionel avis. Avisen hedder Flensborg Avis og udkommer alle ugens dage på nær søndagen. Jeg har i min analyse taget udgangspunkt i Flensborg Avis, der udkom den 18. april 2006.

Uddrag
Avisens målgruppe er primært det danske mindretal syd for grænsen, dog finder den også læsere lige nord for grænsen idet den beretter om lokale nyheder, såvel lige syd som lige nord for grænsen. Yderlige vælger mange, som mig, der grundet uddannelse eller andre forhold, flytter nordpå, at tegne abonnement på avisen med det ønske stadig at følge med i, hvad der sker indenfor det danske mindretal.

Udover at berette om de lokale nyheder, samt hvad der rører sig i det danske mindretal, ser jeg én af avisens væsentlige opgaver også at være at informere læserne (primært dem syd for grænsen) om, hvad der sker i Danmark både på det politiske, men også på det kulturelle plan.

Jeg vil starte med at analysere avisens forside, dernæst vil jeg kigge på avisens opbygning og hvilke slags artikler, der præger avisen. Til sidst vil jeg analysere en enkelt artikel med henblik på det sproglige... [læs mere nu]