Analyse af DR dokumentar "Forsvundne Danskere"

 • HHX 3. år
 • Dansk A
 • 12
 • 18
 • 4312
 • Word2007

Dokumentaranalyse: Analyse af DR dokumentar "Forsvundne Danskere"

Dokumentaren Forsvundne Danskere blev sendt 30. september 1991 og er et program ud af en stribe, der alle blev sendt i 1991. Alle programmerne omhandler forskellige sager, og i netop denne udsendelse forsøger journalisten Mogens Rasmussen af finde en 35-årig biografdirektør fra Holstebro, som forsvandt på Bahama-øerne den 25. marts 1984. Udsendelsen bygger i høj grad på interviews, og det er netop den del, jeg gerne vil sætte fokus på i min analyse. Jeg vil til slut konkludere, om hvorvidt dokumentaren er redelig og etisk.

Indhold

Indhold 2
Indledning 3
Resumé 3
Analyse 3
Dokumentarens formål, type og form 3
Berettermodellen 4
Interviews, virkemidler og visuelle værktøjer 6
Lyd 10
Redelighed og etik 11
Konklusion 12
Bilag 1 14
Sekvensanalyse 14
Bilag 2 19
Medvirkende 19

Uddrag

Resumé
Bent Køster bor i Danmark, da han pludselig en dag beslutter sig for at sælge sin forretning og investere i et sejlskib, som han vil sejle jorden rundt i. Rejsen begynder han sammen med Aase Deleuran og hendes søn, som han på det tidspunkt boede sammen med. De to vender dog hjem, og Bent Køster fortsætter rejsen. Bent Køster sejler til Deltaville i USA, hvor han arbejder og bliver gode venner med sin arbejdsgiver Gene Ruarke. Bent vender hjem til Danmark, og med sig har han masser af kontante dollars og køber 2 biografer. Han har dog stadig et ønske om at færdiggøre sin jordomsejling, og sammen med vennen Lars Norre, Gene Ruark og Calvin Satterfield III ender han på Bahama-øerne, hvor Bent Køster pludselig forsvinder efter, at Lars Norre har måtte flytte båden til en anden marina. Lars Norre er altså den sidste, der har set Bent Køster på Club Med sammen med en kvinde ved navn Ann.

Se Bilag 2 for beskrivelse af de medvirkende i dokumentaren.

Analyse
Dokumentarens formål, type og form
Formålet med programmet er at finde ud af hvad der skete med Bent ... Køb adgang for at læse mere

Analyse af DR dokumentar "Forsvundne Danskere"

[7]
Bedømmelser
 • 20-02-2011
  Opgaven er meget klart disponeret og analysen er tydelig,grundig og dækkende. Opgavens største styrke er, at den hele vejen igennem husker at inddrage årsagssammenhænge og hensigter med diverse valg af interviewteknik eller valg af div. andre 'værktøjer'(billedbeskæring/ lyd / brug af voice over etc.) Den har også fokus på hvordan spændings-kravet i dokumentaren opfyldes på forskellig vis. Tillige viser analysen hvordan diverse forskellige interviewtyper benyttes med forskellige hensigter for øje. Kun ubetydelige stavefejl (eks. påpejer s. 8 l. 4. si stedet for påpeger)
 • 20-03-2011
  Fin opgave, den hjalp mig med at skrive en opgave til et 12 tal.. god til inspitation, og kommer igennem alle vigtige punkter!
 • 23-04-2013
  tak, udemærket, bare ærgeligt at det er umuligt at få fat i netop dette afsnit :(
 • 05-06-2012
  Givet af 2.g'er på STX
  PEEERFEKT :-) rigtig god inspiration til dokumentaranalyser.