Analyse af Barack Obamas tale foran Sejrssøjlen i Berlin den 24. juli 2008

 • STX 2.g
 • Dansk A
 • 12
 • 3
 • 1273
 • PDF

Taleanalyse: Analyse af Barack Obamas tale foran Sejrssøjlen i Berlin den 24. juli 2008

Eksempel på en analyse af Barack Obamas tale "A World That Stands as One" foran Sejrssøjlen i Berlin den 24. juli 2008, A World That Stands as One.

Uddrag

Afsenderen er Barack Obama, og han henvender til det tyske folk og til resten af verdens folk. Han prøver, at appellere til to forskellige slags folk – vælgerne i USA og resten af verdens befolkning. Citat linje 8-10: ”I aften taler jeg til jer, ikke som en præsidentkandidat, men som en borger – en stolt borger i USA, og en medborger i verden” . Her taler han som en ligevægtig borger af verden, hvor han får folk til at føle sig på samme niveau som ham.
Talen fandt sted foran Sejrssøjlen i Berlin den 24. juli 2008. Valget af talen medie er, at sejrssøjlen er et historisk symbol og Tyskland. Stedet symboliserer Tysklands storhed i 2. Verdenskrig, da de havde magten over Danmark, Frankrig og Østrig-Ungarn.

Obamas budskab i talen er, at få sin politiske meninger og ønsker ud til resten af verden. Han ønsker, at blive fremstillet som en leder i hele verden og ikke bare i USA. Han vil skabe sammenhold og samarbejde med hele verden, da han ved, at man ikke bliver Amerikanernes præsident ved kun at henvende sig til USA og deres befolkning, men at det er nødvendigt at skabe sammenhold, samarbejde og venskab med resten af verdens lande.
I talen fremstår Tyskland som forbillede. Han bruger tyske hændelser, såsom murens fald i 1989, 2. verdenskrig og NATO's stiftelse, som ting, verden skal tage ved lære af og give håb. Han bruger disse hændelser til, at beskrive hvordan ting kan gå galt og stables op som noget bedre igen. Han siger, at murens fald gav håb og idéer til at skabe en bedre sted overalt i verden. Han snakker om NATO's stiftelse i Tyskland, og beviser at tyskerne kan præstere og få noget godt sat sammen – nemlig NATO, verdens største... Køb adgang for at læse mere

Analyse af Barack Obamas tale foran Sejrssøjlen i Berlin den 24. juli 2008

[3]
Bedømmelser
 • 12-03-2012
  rigtig god analyse. Kort og konkrete oplysninger.
 • 25-10-2012
  Givet af 3.g'er på STX
  Den er ufattelig god + meget inspirerende.
 • 27-04-2013
  Givet af 2.g'er på STX
  Kæmpe hjælp, tusind tak!