Albatros af Simon Fruelund - Litterær Artikel

  • STX 2.g
  • Dansk A
  • Ingen givet
  • 3
  • 1359
  • PDF

Albatros af Simon Fruelund - Litterær Artikel

Litterær artikel med analyse af novellen "Albatros", som er skrevet af Simon Fruelund, med et referat af handling, og bl.a. en karakteristik af sprog og beskrivelse i novellen. Slutteligt tolker jeg på budskabet og undersøger temaerne.

Uddrag

En prøvelse, en test, noget du skal opnå. Denne stræbende følelse kan gå hen og blive ekstrem og udvikle sig i en pludselig aggression. For en ung dreng kan det virke uoverskueligt. Men når prøvelsen eller overbevisningen er klaret kan det virke som en flyvende følelse, som en hvid albatrosunge der sætter af ud fra en høj klippe, for første gang, er uvidende og prøver det af, spreder vingerne og flyver ud over landskabet; afklaret og med ro i sindet. Kigger på sine søskende, som har prøvet det før. Bliver rettet på, men er samtidig uskyldig og elsket.

To brødre er alene hjemme, fordi deres forældre er ude og rejse. Jeppe, hedder den ene. Jeppe er aktiv i hans bevægelser, mens hans broder sidder koncentreret og ser TV. Jeppe kaster en tændt lighter imod hans bror, som reagerer voldsomt på den tændte lighter. Broderen begynder på at smide puder ned fra sofaen, for at 'redde' sofaen fra ilden, men ilden fra lighteren slukkede da den rammede sofaen.
Jeppe forlader derefter huset og bliver inviteret ind i naboens traktor, som er ved at brænde marken af for i år. Naboen kalder brødrene for hønsesvend, og han kalder dem for høns. Jeppe bestemmer sig for at ville af traktoren. Han finder en glødende pind som han, i vrede, kaster ud over forældrenes mark.
Jeppe går derfra og møder et par mennesker på vejen og lægger mærke til at der er meget øde i byen. En betjent passerer ham og han hører sirener fra brandbiler i nærheden. Han bevæger sig hen... Køb adgang for at læse mere

Albatros af Simon Fruelund - Litterær Artikel

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til Albatros af Simon Fruelund - Litterær Artikel.