Alice i Eventyrland | Litterær artikel

Se flere bedømmelser 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 (4 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.

Uddannelse

STX 3.g

Fag

Dansk A

Karakter

12

Antal sider

11

Antal ord

4599

Filformat

Word2003

Alice i Eventyrland | Litterær artikel

3.G værkstil om Alice i Eventyrland skrevet af Lewis Caroll. Stilen har fokus på Alices rejse fra barn til voksen og hvilke faser hun gennemgår. Den tager udgangspunkt i emner som eksistens, tid, seksualitet (sexualitet), autoritet og selvstændighed. Desuden belyser den også visse elementer i den victorianske epoke samt kvindens position.

Lærers kommentar
Det er et meget sikkert stykke arbejde, du har lavet.
Du har et klart fokus og det hjælper dig til at styre målrettet gennem bogens univers og til at finde overbevisende eksempler, du så indgår i din velargumenterede tolkning.
Suverænt overblik

Uddrag
Alice i voksenland
Alice i Eventyrland af Lewis Carroll er historien om en lille piges rejse gennem en drømmeverden, der består af nonsens og fjollerier. Det er ikke til at afgøre, i hvilken grad Alices rejse er konkret, el-ler om det blot er en drøm, men det er sikkert, at rejsen gennem Eventyrland symboliserer barnets rejse fra barn til voksen.
I min stil vil jeg fokusere på hvordan, de forskellige faser i et barns udvikling bruges og er beskre-vet i bogen.

Barndommens have
Alice er ikke det idealbarn, som vi gerne ser i dag. Vores forståelse af et idealbarn er et intellektuelt barn, der fungerer godt socialt og behandler andre børn som ligeværdige... [læs mere nu]