Teknologirapport | Fremstilling af alarm

  • HTX 2. år
  • Teknologi A
  • Ingen givet
  • 23
  • 4938
  • PDF

Teknologirapport | Fremstilling af alarm

Opgaven i dette teknologi forløb er at fremstille en alarm, vi har valgt at fokuserer på en alarm der kan måle kropstemperatur i tilfælde at lavineskred. Hvis temperaturen falder under en hvis grænse, gives der alarm og en GPS aktiveres, dertil sendes signalerne til en vagtpost, som så kan hente den nedkølede person i sneen.

Teknologiværksteder var elektronik og IT. Projektet omhandlet alarm, og vi har skulle fremstille en alarm efter eget valg.

Den er god til inspiration, dog selvom miljøanalyse(MEKA-analyse) mangler.

Indhold

Resumé 3
Forord 3
Indledning 3
Problembeskrivelse 4
Problemanalyse 4
Problemafgrænsning og Problemtræ 5
Problemformulering 6
Tidsplan 6
Produktudvikling 7
Forundersøgelse 7
Kundens behov og ønsker (spørgeskemaundersøgelse) 8
Eksisterende løsninger/ produkter (konkurrenter) 9
Krav til løsning/ produktets design: funktion og udformning 10
Målgruppe/ kundegruppe 11
Ide - generering: 11
Mindmap(Brainstorm) 11
Skitser og modeller 12
Valg af Løsning 13
Fremstilling 13
Prototype, fremstilling og dokumentation 14
Videreudvikling af Idéen 14
Det endelige produkt 15
Fremstillingsproces 16
Diagrammer og flowcharts 16
Komponenterne, Printplade og deres funktioner 18
Sketch-Up Tegninger 22
Konklusion 23
Projektevaluering 23
Litteraturliste 23
Bilag 24

Uddrag

Problemanalyse
Problemet er at mennesker bliver fanget under sneen, når de står på ski eller i det hele taget opholder sig i områder med ekstrem kulde og lavine farer. Dette kan skuldes mange ting, dog er det oftest mennesker på ski, så det kan også være en familie der er taget af sted på skiferie, der bliver fanget inde under tonsvis af sne fra en lavine. Det kan dog også sagtens være redderne der kommer for at finde folk i sneen, og andre folk der opholder sig udendørs, af alle mulige årsager, under lavineskred.
Udover dette er der flere forskellige ting der udløser laviner, 3oftest er det folk på ski. Når man så bliver fanget i sneen, hvordan kommer man så fri? Og hvordan får man hjælp? Det er nogle af de få spørgsmål, man vil stille sig selv inden skituren. Dog er det ikke alle der får gjort det, så man er meget på bar bund hvis man bliver fanget, uden at vide hvad man skal gøre. Hvis man er heldig er der nogen der har set at man er røget ind i lavinen og de kan tilkalde hjælp. Denne hjælp kommer så i det omfang der er brug for det, men hvad nu hvis de ikke kan finde personen i tide? Hvad nu hvis de ikke har det rigtige udstyr? Hvad nu hvis de selv kommer i fare for at ende nede i sneen?
Når man søger efter mennesker i laviner er det kun muligt hvis man har det rigtige udstyr, og ved hvordan man skal søge? Hvad nu, hvis de ikke kan finde Personen? Hvorfor har man ikke tænkt på ...... Køb adgang for at læse mere

Teknologirapport | Fremstilling af alarm

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.