Afsætning - Erik Jørgensen

 • HHX 2. år
 • Afsætning A
 • 12
 • 12
 • 3671
 • PDF

Virksomhedsanalyse: Afsætning - Erik Jørgensen

Eksamensopgave i Afsætning om Erik Jørgensen fra september 2008. Denne opgave besvarer de 4 problemstillinger om Erik Jørgensen.

Opgaven er skrevet i 2011.

Indhold

Opgave 1: Analyser Erik Jørgensens værdikæde og vurder virksomhedens kernekompetencer.
Opgave 2: Sammenlign købsadfærden ved køb af møbler på konsument- og producentmarkedet
Opgave 3: Analyser møbelbranchen og vurder konkurrencesituationen på det danske møbelmarked
Opgave 4: Diskuter og vurder Erik Jørgensens strategiske muligheder

Uddrag

Opgave 1
Analyser Erik Jørgensens værdikæde og vurder virksomhedens kernekompetencer.

Værdikæden
Erik Jørgensen benytter værdikæden, for at få en beskrivelse om hvilke aktiviteter, der skaber værdi for virksomhedens produkter. Samtidig er den en vurdering af hvor stor en værdi en aktivitet skaber, i forhold til omkostningerne af aktiviteten.

Støtteaktiviteter:
Infrastruktur: Jeg bedømmer, at Erik Jørgensen muligvis har et problem, i og med, at deres administrerende direktør er selvlært. Dette er højst sandsynlig ikke optimalt - og det ville være en mulighed for virksomheden at ansætte en direktør med mere erfaring.

Menneskelige ressourcer: At virksomheden er familieejet vurderer jeg helt klart, er en stærk side. På den måde har alle de ledende i virksomheden samme vision, og passion for virksomheden. Ole Jørgensens uddannelse inden for faget er også en stærk side, og vil være en fordel for virksomheden, da han på den måde har mulighed for at vælge de mest kompetente, og motiverede medarbejdere til virksomheden.

Teknologi: På baggrund af informationen, der findes i bilag 2, mener jeg, at produktions-processen er en smule gammeldags - da det hele foregår manuelt. Samtidig har vi fået oplyst, i opgaveformuleringen, at virksomhedens store konkurrent Carl Hansen med fordel har investeret i ny teknologi - og på den måde tredoblet deres produktionskapacitet.

Indkøb: Støtteaktiviteten består blandt andet af fastlæggelse af indkøbskvantum, samt valg af leverandører. Dette må man sige, er en meget vigtig aktivitet, af to årsager. Med hensyn til indkøbskvantum forholder det sig sådan, at Erik Jørgensen kun producerer efter aflægning af ordrer i virksomheden. Af samme årsag har de ikke et stort varelager, hvilket som udgangspunkt er positivt. Der ville dog kunne opstå lange ventetider, på større ordrer, da ... Køb adgang for at læse mere

Afsætning - Erik Jørgensen

[13]
Bedømmelser
 • 08-10-2012
  Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Super god opgave..........................................................
 • 08-09-2012
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Rigtig god opgave! En kæmpe hjælp, til nogle punkter i værdikæden! :D
 • 06-10-2018
  Givet af HHX-elev på 3. år
  god
 • 25-08-2014
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Dette er en meget, meget god opgave :)