Afsætningsopg. 4.12 - Jysk

 • HHX 1. år
 • Afsætning A
 • 12
 • 3
 • 906
 • PDF

Afsætningsopg. 4.12 - Jysk

Besvarer opgaver om Jysk's koncept, virksomhedstype, ide-formulering, styringsniveau, PLC-kurve, SWOT-analyse, TOWS-analyse

Der svares på delopgave 1-9.

Indhold

1. Forklar hvilket koncept Jysk bygger sin markedsføring på.
2. Hvilken virksomhedstype er Jysk?
3. Diskuter hvorvidt Jysk's idé opfylder kravene til en god idé-formulering.
4. Jysk påregner at åbne nye butikker i blandt andet Kina og Bosnien. På hvilket styringsniveau er beslutningen truffet.
5. Redegør for hvem der i organisationen træffer sådanne beslutninger.
6. Udvælg 5 produkter fra Jysk og placer dem i PLC-modellen.
7. Opstil en SWOT-analyse og diskuter formålet med en sådan analyse.
8. Udarbejd på baggrund af SWOT-analysen en TOWS-analyse.
9. Vurder hvorvidt du er enig med Lars Larsen i at satse 4 milliarder på ekspansion.

Uddrag

1. Jeg vil mene det er en blanding af markedsføringskonceptet og salgskonceptet da der på deres hjemmeside står at deres kunder er centrum og at de derfor går meget op i deres kunder. Der står også at de går meget op i at have stort salgsvolum og de bruger mange penge på reklamation.
Salgskonceptet blev mest brugt i 1920-1950, ved salgskonceptet vil man skabe overskud ved at have et stort salgsvolum. Man tager udgangspunkt i produkter der allerede er produceret. Det er derfor nødvendig med en aggressiv reklame- og salgsindsats.
Markedsføringskonceptet startede i 1960'erne og bruges stadig meget. Ved markedsføringskonceptet får virksomheden en fortjeneste ved at levere ydelser som kunderne ønsker. Produktudvikling skal tage udgangspunkt i kundernes ønsker og behov.
I dag er markedsføringskonceptet især relevant for virksomheder på et marked hvor der konkurreres på kvalitet og hvor forbrugerne tænker langsigtigt.

2. Jysk er en handelsvirksomhed, da den videresælger produkter til virksomheder eller forbrugere uden at ændre på varen. I jysk tilfælde sælger de direkte til den endelige forbruger til personligt brug hvilket gør at de er en detailvirksomhed. En detailvirksomheds... Køb adgang for at læse mere

Afsætningsopg. 4.12 - Jysk

[11]
Bedømmelser
 • 22-02-2012
  OK, nogle af spørgsmålene er besvaret meget overfladisk. Men hvis man tager til følje, opgaven er udarbejdet af en 1 års, må man sige, personen er en god baggrundsviden.
 • 06-05-2012
  Givet af HHX-elev på 2. år
  god opgave og meget inspirerende flot opgave :D!
 • 22-04-2014
  asdfsdfbjaksbgao-usdfljahsøf
 • 17-10-2013
  Givet af HHX-elev på 1. år
  rigtig god opgave om jysk