SOP om Aarstiderne A/S i Afsætning og IØ

SOP om Aarstiderne A/S i Afsætning og IØ

SOP om Den danske virksomhed Aarstiderne A/S, med en undersøgelse af muligheden for eksport til England - Opgaven er skrevet i International Økonomi B og Afsætning A.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract 3
Forord 3
Indledning 4
Virksomhedsbeskrivelse af Aarstiderne A/S 4-5
Strategisk analyse af Aarstiderne A/S 6
Ide + Mission + Vission 5
Ansoffs vækstmatrix 5
SWOT-analyse 7
Internationaliseringsprocessen for Aarstiderne A/S 10
Uppsala modellen 5
Landeanalyse af Storbritannien 10
Økonomiske nøgletal 10
Udviklingen på det engelske landbrugsmarked 12
Eksportbarriere 12
Positionering på det engelske marked 12
Nichevirksomhed 12
Segmentering og målgruppevalg på det engelske marked 12
Segmenteringskriterier 13
Minerva modellen 13
SMUK modellen 14
Målgruppevalg 15
Konklusion 21
Kildefortegnelse 23
Litteraturliste 17
Kilder 18
Bilag 24
Bilag 1 24
Bilag 13
Bilag 13
Bilag 14
Bilag 15

Uddrag

"Indledning:

Mit studieretningsprojekt vil tage udgangspunkt i de to selvvalgte fag nemlig afsætning på A niveau og international økonomi på B niveau.

Begge fag finder jeg særligt interessante lige præcis i denne her opgave hvor jeg skal ind og se på hvor eventuelt Aarstiderne A/S kunne finde et nyt eksportmarked henne. Ved hjælp af de værktøjer jeg har fået fra afsætning og international økonomi vil jeg finde det helt rigtige marked ved hjælp at metoder og teorier fra afsætning bogen Trojka bind 1 og bind 2.

Det er ikke nok med afsætnings metoder og teorier når du skal finde et nyt og godt eksport marked, man skal også undersøge om det nye valgte marked har det fornødne købekraft. Det er her jeg vil bruge de værktøjer, som jeg har lært i international økonomi.

Jeg vil gå ind og undersøge nogle samfundsøkonomiske nøgletal samt andre relevante forhold, som kan hjælpe Aarstiderne A/S til at finde det helt rigtige eksport marked til deres produkter."... Køb adgang for at læse mere

SOP om Aarstiderne A/S i Afsætning og IØ

[1]
Bedømmelser
  • 03-05-2013
    En udmærket opgave, som giver et fint indblik i Aarstidernes historie. Landeanalysen af England var til stor hjælp, men segmenteringsedlen er ret overfladisk. Opgaven ville have nydt godt af at blive læst igennem for stavefejl, og i det hele taget sammensætningen af ordne, inden aflevering.

Materialer relateret til SOP om Aarstiderne A/S i Afsætning og IØ.