AT4 synopsis: Grænser for kroppen

 • STX 2.g
 • AT (Idræt B, Dansk A)
 • Ingen givet
 • 4
 • 1775
 • Word2007

AT4 synopsis: Grænser for kroppen

Synopsis i AT4, om "grænser for kroppen" i Dansk A og Idræt B.

Problemformulering

1.0. Hvilke faktorer er bestemmende for vores fysiske grænser, og hvilke motiver kan vi have for at overskride disse(fysiske, psykiske, sundheds- konkurrencemæssige)? Hvor og hvordan oplevede du selv en grænseoverskridelse i forbindelse med Ironman?

2.0. Hvad forstår man ved begrebet kondition – og hvilke af kroppens grænser vil konditionstræning flytte?

3.0. Hvilke metoder benytter man til at teste kondition og hvilke styrker og begrænsninger har disse metoder?

4.0. På hvilke måder kan man forbedre sin kondition og hvordan kunne du selv, ud fra egne testresultater, forbedre din kondition?

5.0. Hvilke af kroppens grænser er i fokus i den valgte dokumentar og med hvilket budskab? (budskab/tema/karakterer/miljø mm.)

6.0. Hvilke metoder har instruktøren benyttet for at beskrive sportsgrenen og dens grænseoverskridende elementer i filmens form og udtryk?( kontinuitetsklipning/montageklipning/fremdriftselementer/set-up/pay-off/ billede/lyd/voice-over/kamerabevægelse mm.)

Indhold

Oneliner
Problemformulering
Materiale
Metode
Teori
Delkonklusion på de enkelte problemstillinger
Samlet konklusion
Perspektivering til tidligere AT-projekter
Spørgsmål til videre arbejde
Litteraturliste

Uddrag

Oneliner:
Hvilke grænser er der for den fysiske kropsudøvelse og hvordan kan disse testes – og hvordan beskrives kroppens grænser i dokumentarfilmen, ”Greenland Adventure Race” om sporten, løb, cykling og kajakroning, hvor vi vil koncentrerer os om løb.

AD 1.0
Vores fysiske grænser, er om man fejler noget, om man er fysisk i god/dårlig form. Nogle ting kan man med hjælp af den rette træning komme til at forbedre men andre ting kan man ikke. Fx kan en der sidder i kørerstol ikke komme til at løbe et Marathon, hvor han skal løbe og ikke må kører i kørerstolen. Man kan overvinde sine fysiske grænser ved at benytte et evt. lovligt hjælpemiddel som fx en person der kun har et ben, må benytte en ”fjeder” som man kan bruge til det andet ben.
En indre psykisk grænse, kan være hvis man fx er højdeskræk og skal springe i faldskærm. Denne grænse kan bekæmpes, fx hvis en man ser og til, eller
en ”fjende” springer ud, eller presser en psykisk, fx med ”du tør ikke”. Nogle mener ikke at de kan gennemfører et Marathon, men dem der gør det, ved at det adrenalinkick de får når de har gennemført, overdøver ... Køb adgang for at læse mere

AT4 synopsis: Grænser for kroppen

[3]
Bedømmelser
 • 03-04-2016
  Givet af 3.g'er på STX
  God opgave, som gav mig en bedre forståelse af metoder i idræt
 • 15-03-2016
  Givet af 3.g'er på STX
  lsakdnf laksmdf lkasmlkdfm lasmkfd
 • 21-04-2013
  Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
  jidededppocddkedokedpspsåpdåkdåsåks