AT synopsis om kropsidealet

 • STX 3.g
 • AT (Dansk A, Historie A)
 • Ingen givet
 • 5
 • 1103
 • PDF

AT synopsis om kropsidealet

Dette er en AT synopsis, som indeholder en analyse af hvordan kropsidealet har ændret sig gennem 100 år. Jeg har valgt at bruge den komparative metode i dansk til at sammenligne en barbiedukke med en model, og blandt andet se hvor meget de egentlig ligner hinanden. Opgaven indeholder også en undersøgelse, som blev foretaget på min skole hvor ca. 300 mennesker besvarede mit spørgeskema.

Problemformulering
Hvilke faktorer bestemmer en periodes ideal? Og hvor kommer idealerne fra?
Jeg kunne godt tænke os at gå 100 år tilbage, og se hvordan synet på kvindernes krop har ændret sig, både hos kvinder og dukker med kvindelige former.

Delspørgsmål:
- Kvindeidealer - hvordan det er ændret sig gennem de 100 år?
- Hvordan har barbiedukkerne ændret sig gennem tiden?
- Hvor langt vil man gå, for at få ”den perfekte krop”?
- Hvad/hvem påvirker menneskets krop?

Lærers kommentar

Meget interessant emnevalg, dog savnede vi en konklusion ellers var opgaven sat til et 10-tal.

Studienets kommentar

Manglende konklusion/opsummering til sidst. Ellers godt indhold.

Uddrag

Indledning:
- Hvad er smukt? Alle mennesker har hver især deres definition på hvad der er smukt. Det som bliver betragtet som smukt i et samfund, kan blive anset som noget utiltrækkende og forkert ud i et andet. Fedt betragtes også som et symbol på at man er sund og rig.
- I mange dele af Vestafrika skal man helst have en rund krop, da det mht. kvinder bliver forbundet med frugtbarhed. Derfor kan kvinder inden de bliver gift spise en masse mad for at tage mest muligt på. Faktisk er der medicinske undersøgelser der viser, at kvinder som har fedt siddende rundt om hofterne og ikke så meget om livet ikke har så mange problemer med manglende frugtbarhed.
- Den nuværende generation danner sig et billede af hvordan kroppen bør se ud, udfra hvad de ser på tv eller et blad med kendisser. Det er ikke usædvaneligt, at man møder op hos sin tandlæge eller kosmetisk kirurg med billeder, som er revet ud af et blad. De beder dem om at få samme smil eller bryster ligesom supermodellerne. Disse idealkvinder har typisk, også selvom det ser meget naturligt ud, blevet forbedret enten ved hjælp af en computer eller vha. kirurgi. De kan altså se fantastiske ud med make-up på og se meget anderledes ud i virkeligheden. Det er altså her man får denne interesse for plastik kirurgi og mange mennesker er faktisk villige til at gå langt... Køb adgang for at læse mere

AT synopsis om kropsidealet

[5]
Bedømmelser
 • 07-01-2014
  Super god synopsis med relevante fokus punkter
 • 16-06-2014
  God opgave til inspiration
 • 02-06-2013
  Givet af 3.g'er på STX
  Den er super god ! - der er mange gode ting med :-)
 • 23-05-2012
  det var ikke det vilde, men okay ...