AT synopsis om imperialismen i det sydlige Afrika

 • STX 3.g
 • AT (Historie A, Samfundsfag A)
 • Ingen givet
 • 7
 • 2642
 • Word2007

AT synopsis om imperialismen i det sydlige Afrika

AT synopsis i fagene Historie A og Samfundsfag A om imperialismen i det sydlige Afrika

Problemformulering
Vi vil redegøre for Englands interesser i den
sydlige del af Afrika og baggrunden for, hvordan England udviklede sig til en imperialistisk supermagt. Vi vil derefter undersøge hvilke politiske og økonomiske fordele de europæiske kolonimagter opnåede. Desuden vil vi undersøge, hvilke konsekvenser denne kolonisering har haft på landene og dens befolkning i eftertiden. Derudover vil vi ved hjælp af historiske kilder vurdere hvordan og hvorfor kolonisterne tænkte og handlede som de gjorde, og om det var ideologisk eller selvisk tankegang.

Indhold

- Problemformulering
- Problemstillinger
- Metoder
- Delkonklusioner
- At- perspektivering
- Konklusion
- Litteraturliste

Uddrag

Metoder:
Vi vil igennem samfundsfaglige og historievidenskabelige metoder forsøge at belyse vores område ”Imperialisme i Sydafrika”. Vi vil benytte os af historiske kilder og samfundsfaglige statistikker for herigennem at besvare vores problemformulering. Herudover vil vi komme ind på økonomiske og politiske aspekter for at besvare den samfundsfaglige del. Vi vil derefter benytte os af samfundsvidenskabelig analyse for at vurdere hvorfor situationen er afviklet som den er i Zimbabwe og Sydafrika.

Ad1.
Vi kan ikke nævne alle de faktorer der har gjort England til en imperialistisk supermagt. Men vi kan nævne de vigtigste. Storbritanniens geografiske placering er ekstrem vigtig i det, det er en del af Europa men på samme tid er en ø der ligger væk fra fastlandet. Det betød at Storbritannien ikke på samme måde som fx Frankrig involveret i krige med andre fastlands magter. Desuden er Storbritannien omringet af hav hvilket betød de også havde en masse havne, og lå lige ud til Atlanterhavet.
Storbritannien var blandt de første til at underlægge sig kolonier og en af de mere betydningsfulde første ... Køb adgang for at læse mere

AT synopsis om imperialismen i det sydlige Afrika

[10]
Bedømmelser
 • 19-01-2012
  Givet af Studerende på 10. år
  Udmærket opgave og den var god inspiration til mit AT-8 forløb om at rejse også.. Den fortjener en bedre karakter end angivet dog Peace out!
 • 05-02-2012
  Rigtig god synopsis, som giver et godt indblik koloniseringen i zimbabwe, men speciel Sydafrika!
 • 03-04-2014
  Rigtig god hjælp - taaaaaak
 • 21-10-2013
  ...........................