AT Synopsis: Menneske og Maskine - Dansk og Biologi

 • STX 2.g
 • AT (Biologi C, Dansk A)
 • Ingen givet
 • 7
 • 1895
 • PDF

AT Synopsis: Menneske og Maskine - Dansk og Biologi

AT synopsis i Dansk A og Biologi C, der handler om mennesket og maskinen med fokus på begrebet cyborg. Opgaven kommer bl.a. ind på en analyse af digtet "Cyborg" af Christian Martin.

Problemformulering
"- Hvad gør mennesket til cyborg?"

Problemstillinger jeg undersøger i opgaven:
"- Hvad er en cyborg?
- Hvad er et restaurerende indgreb?
- Hvor går grænsen?
- Hvordan ser Christian Martin på cyborgs – via digtene."

Lærers kommentar

Vi fik ingen karakter men en kommentar fra hver lærer. De elskede opgaven og syntes at den var rigtig god, jeg skulle bare passe på med at diskutere for meget i min konklusion og min dansklærer sagde at hvis der skulle dømmes en karakter på opg. ville jeg få et stort 10-tal.

Indhold

Menneske og Maskine
- Hvad gør mennesket til cyborg?

Efterfølgende af Problemstillinger:

- Hvad er en cyborg?
- Hvad er et restaurerende indgreb?
- Hvor går grænsen?
- Hvordan ser Christian Martin på cyborgs – via digtene.

Cyborg
Den generelle
Den eksklusive
Den inklusive
Det restaurerende indgreb
Cyborgificering
Cyborg digt
Resume
Analyse
Diskussion
Konklusion
Metode og teori:
Perspektivering
Litteratur liste

Uddrag

Indledning:
I denne opgave diskuteres der om hvad der egentligt gør mennesket til cyborg. Hele denne opgradering af mennesket startede ud med astronauter og endte med tiden med, at normale mennesker også kunne cyborgificeres/opgraderes.

Der kommes også ind på et digt kaldet Cyborg, som er skrevet af Christian Martin i 1990 hvor der en analyse og fortolkning af digtet. Der perspektiveres også til Michael Strunges digt om plasticsolen.

Det vi også kommer til at læse om er de nye teknologiske opgraderinger, hvilke fordele og ulemper disse cyborgs/maskiner kan give samfundet. Til sidst runder vi af med en konklusion af opgaven og en litteratur liste...

---

Cyborg.

Begrebet cyborg kommer fra cybernetic og organism og stammer fra et NASA-projekt i 1960'erne.
Her var cyborgen en sammen smeltning af menneskets teknologi (det kunstige) sammen med vores krop (det naturlige) på en indtil nu uset måde. Ved at forbinde menneskets nervebaner til elektroniske signaler, vil man kunne forbedre menneskets sanser og evner. Mennesker der på denne måde bliver ”opgraderet”, kaldes cyborger.

Ordet cyborg blev opfundet i starten af 60'erne af to forskere Manfred E. Clynes og Nathan S. Kline. Det var tilbage dengang hvor rumkapløbet var igang og de skulle begge to forberede og løse de problemer menneske-kroppen kunne komme ud fra under rejsen i rummet. De mente at menneske kroppen kunne forbedres ved hjælp af tekonologi. Kline og Clynes overvejede alt, lige fra automatiske medicinpumper i kroppen til at astronauter med indbyggede brændselsceller skulle kunne klare sig i rummet helt uden at trække vejret.

Begrebet cyborg bruges idag når meningsdannere og forskere diskutere ideologiske, filosofiske og teknologiske beslutninger om sammentrækningen mellem et individs krop og det teknologiske... Køb adgang for at læse mere

AT Synopsis: Menneske og Maskine - Dansk og Biologi

[2]
Bedømmelser
 • 08-02-2016
  Givet af 3.g'er på STX
  Kunne være skarpere på metode, afsnittet er meget kort. Derudover er biologi-spørgsmålene meget redegørende. Kan bruges lidt som inspiration.
 • 11-06-2014
  hjalp mig godt igennem med min egen at opgave