Kortfilmsanalyse i Mediefag: Latino af Shaky González

  • STX 3.g
  • Mediefag B
  • 10
  • 5
  • 1966
  • PDF

Kortfilmsanalyse i Mediefag: Latino af Shaky González

Her kan du finde hjælp til din analyse af kortfilmen "Latino" af Shaky Gonzales fra 1997.
Opgaven er skrevet i Mediefag og indeholder analyse af et 7 minutter langt uddrag af filmen.
Opgaven kommer blandt andet ind på genre, tema og filmtekniske virkemidler.

Uddrag

Latino er en afgangsfilm fra Den Danske Filmskole. Den blev lavet i 1997, og instruktøren hedder Shaky Gonzáles. Selve filmen er på 25 min, mens citatet er på 7:12 min. taget fra midten af filmen. I denne opgave analyseres dette citat.

Allerede 40 sek. ind i citatet fornemmer man spændingen, idet konflikten kommer til udtryk her. Louis er lige vendt hjem efter 3 år i Chile, og han regner med at hans pige, Christine, stadig venter på ham, men hun skal giftes med broderen, Antonio, i stedet. Denne konflikt er meget speciel, da den foregår indenfor familiens rammer, og det kan gå hen at splitte hele familien ad. Dette gør, at man identificerer sig ekstra meget med personerne, da man føler at det kunne ske for ens egen familie, og det skaber fremdrift i sig selv. At Christine og Antonio skal giftes, er en form for merviden i forhold til Louis, der intet ved, og det skaber ligeledes fremdrift.

Ud over dette kommer der et set up 58 sek. inde i citatet, hvor Louis viser Antonio en ring, som han har købt til Christine. Dette er et meget stærkt symbol, da ringe mellem elskende symboliserer frieri og ægteskab, og siden vi har en merviden i forhold til Louis, ved vi med sikkerhed at denne ring gør konflikten endnu værre, da vi har en brud og to gomme.
Spændingen bliver ved igennem hele citatet kun afbrudt af establishingshots, der skildrer miljøet.

Dialogerne, der indeholder sylespidse replikker, skaber en del af fremdriften, da man bliver spændt på hvordan personerne reagerer. Disse dialoger fører over til en danseduel 5:43 min. inde i citatet, hvor det psykologiske spil gør citatet endnu mere spændende. Denne spænding holdes yderligere indtil 6:54, hvor der kommer et pay off ved Antonios replik: ”[…] Hun er min nu […]”. Derefter kommer kulminationen i citatet, hvor de to brødre slås, men standses af køkkenpersonalet.

Dette udgør formentlig filmens Point Of No Return i og med, at personerne befinder sig i en afgørende fase, hvor de må tage deres endelige beslutninger. Der er ingen vej tilbage hverken for personerne eller for publikum, der på dette tidspunkt er så grebet af historien, at de må se den til ende. Ydermere ved vi, at citatet er fra midten af filmen, og dette underbygger blot teorien.

Dette er også én af de to action-scener i citatet, hvor personerne slås og tempoet derfor er hurtigere end ellers. Det er med... Køb adgang for at læse mere

Kortfilmsanalyse i Mediefag: Latino af Shaky González

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til Kortfilmsanalyse i Mediefag: Latino af Shaky González.