Hjælp til Naturvidenskabelig faggruppe (NF)

Få hjælp til Naturvidenskabelig faggruppe med Studienets store samling af forskellige opgaver i NF.

Bliv god til NF
Naturvidenskabelig Faggruppe er et fag på 1. år på HF. Det består af fagene Kemi C, Biologi C og Geografi C. På Studienet har vi lige her på siden samlet nogle gode eksempler på opgaver i NF.
Nogle gange skal du arbejde med geografi, kemi og biologi enkeltvist, og andre gange skal du arbejde fællesfagligt med alle fagene. Med vores store opgavesamling kan du lære om teorien fra de enkelte fag. Men du kan også se finde nogle gode eksempler på fællesfaglige opgaver. Du kan bruge opgaverne, hvis du skal have hjælp til at lave dine egne skriftlige opgaver i NF. Vi har både samlet rapporter, projekter, emneopgaver og evalueringsopgaver, så du kan få inspiration til alle de skriftlige opgavetyper i NF. 
Opgaverne behandler mange spændende emner fra undervisningen i NF, så du kan også bruge dem til at få udbygget din viden i Naturvidenskabelig Faggruppe.
Brug Studienets opgaver, og bliv bedre til NF!

Bliv klar til eksamen
Eksamen i NF består af to dele. I A-delen skal du tage udgangspunkt i en evalueringsopgave. På Studienet har vi lavet en vejledning til evalueringsopgaven, som du kan bruge fra start til slut. Se vejledningen her. Du kan også se vores eksemplariske evalueringsopgaver om grundvand og fossile brændsler og lære, hvordan den fællesfaglige evalueringsopgave skal se ud.
B-delen handler om et forsøg fra undervisningen i NF. Her på siden kan du finde nogle gode eksempler på rapporter i NF.

Så hvis du gerne vil blive bedre til NF og blive klar til din eksamen, får du rigtig meget ud af at se vores store samling af forskellige opgaver i NF.

  • Mængdeberegning Naturvidenskabelig faggruppe, Bioteknologi A, Kemi A …

    Forstå kemiske mængdeberegninger. Vi gennemgår alt det, du behøver at vide om mængdeberegning på Kemi C, Kemi B, Kemi A og Biotek A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med at forstå følgende: Hvad er (…)

  • Syrer og baser Naturvidenskabelig faggruppe, Naturvidenskabeligt grundforløb, Kemi A …

    Lær om syrer, baser og pH-begrebet. Dette kompendium dækker alt det, du behøver at vide om syrer, baser og pH på Kemi C og første år af Kemi B. Hvis du har Kemi A eller er på andet år af Kemi B, så an (…)

  • Isomeri Naturvidenskabelig faggruppe, Bioteknologi A, Kemi A …

    Forstå isomeri. Vi gennemgår alt det, du behøver at vide om isomeri på Kemi C, Kemi B, Kemi A og Biotek A. Bemærk at, isomeri kun spiller en mindre rolle på Kemi C, så hvis du har Kemi C kan du nøjes (…)

  • Alkoholer Naturvidenskabelig faggruppe, Naturvidenskabeligt grundforløb, Kemi A …

    Forstå alkohol og kemi. Vi gennemgår alt det, du behøver at vide om alkoholer på Kemi C, Kemi B og Kemi A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med at forstå følgende: Hvordan er en alkohol opbygget? H (…)

  • Redoxreaktioner Naturvidenskabelig faggruppe, Bioteknologi A, Kemi A …

    Her finder du vores kompendium til redoxreaktioner. Kompendiet hjælper dig med at forstå, hvad redoxreaktioner er, og vi viser dig, med en trin-for-trin guide, hvordan du afstemmer redoxreaktioner. Du (…)

  • Kemiske bindinger Naturvidenskabelig faggruppe, Bioteknologi A, Kemi A …

    Lær om bindinger i Kemi. Kompendiet hjælper dig blandt andet med følgende: Hvad er en kemisk binding? Hvad er ionbinding? Hvad er kovalent binding? (også kaldet elektronparbinding) Hvad er metalbindin (…)

  • Polaritet Naturvidenskabelig faggruppe, Bioteknologi A, Kemi A …

    Lær om polaritet i Kemi. Vi gennemgår alt det, du behøver at vide om emnet på Kemi C, Kemi B, Kemi A og Biotek A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med følgende: Hvad er polaritet i Kemi? Hvordan ka (…)

  • Kemi C | Noter Naturvidenskabelig faggruppe, Naturvidenskabeligt grundforløb, Kemi C

    Her er vores noter til Kemi C. Få et hurtigt overblik over pensum i Kemi C. Noterne gennemgår de almindelige emner i pensum til Kemi C, uanset om du går på STX, HTX eller HF. Atomets opbygning Det per (…)

  • Molekyler Naturvidenskabelig faggruppe, Naturvidenskabeligt grundforløb, Kemi A …

    Lær om molekyler. Vi gennemgår alt det, du behøver at vide om molekyler på Kemi C, Kemi B, Kemi A og Biotek A. Kompendiet hjælper dig blandt andet med at forstå følgende: Hvad er et molekyle? Hvad er (…)

  • Titrering Naturvidenskabelig faggruppe, Bioteknologi A, Kemi A …

    Formålet med en titrering er at bestemme koncentrationen af et stof i en vandig opløsning. På de følgende sider kan du læse mere om forskellige typer titreringer: Syre-base-titrering Redoxtitrering Fæ (…)