Rapport om Ølbrygning og Rendyrkning af Mikroorganismer

  • STX 2.g
  • Bioteknologi A
  • 10
  • 8
  • 3035
  • PDF

Rapport om Ølbrygning og Rendyrkning af Mikroorganismer

Formålet med eksperimentet var at gennemgå og afprøve processerne i ølbrygning. Derudover skal vi forsøge at rendyrke mikroorganismer, gærceller, ud fra en blanding af gær og mælkesyre

Overstående er kopiret direkte fra opgaven, og alle disse ting vil blive besvaret fyldestgørende i opgaven. Jeg vil bla. havde fokus på hvilke enzymer, der sørger for at sukkeret i kornet kan bruges, og hvordan disse specifikt gør det.

Lærers kommentar

Det er en flot opgave, tydeligt at du også har haft meget ud af vores besøg på Carlsberg. Ligger til et 10-12-tal.

Lærers kommentarer og rettelser er i dokumentet.

Indhold

Formål
Teori – for ølbrygning
Materiale liste
Metode – for ølbrygning
Rendyrkning af Mikroorganismer
Resultatbehandling
Diskussion
Konklusion

Uddrag

Metode – for ølbrygning
Eftersom det var teorien, der var fokus på i denne rapport, er metoden for, hvordan vi lavede vores øl indskrevet heri. Dog er der et par enkelte ting, som var specielt for vores ølbrygning, som her tilføjes:
Den byg vi brugte som stivelse, var blevet tørret ved forskellige temperaturer, før det kom i maltningsprocessen, så f.eks. var visse dele af byggen blevet tørret ved så høje temperaturer at stivelsen inde i det var karamelliseret, hvilket giver en helt anden smag til vores øl, da det gør den mere mørk.
Det gær vi brugte til vores øl, var specielt beregnet til ølbrygning, og der blev brugt 30g af dette til at lave de 30 liter øl, som der blev produceret. Gæren i vores øl, vil heller ikke blive filtreret fra, da det hovedsageligt vil ligge sig på bunden, og vi ikke kan lave en slyngningsproces til at adskille det. Dog er dette faktisk et tegn på autenticitet, at gæren stadig er i øllet, og derfor bliver det betragtede som en kvalitet i øl fra lokale bryggerier... Køb adgang for at læse mere

Rapport om Ølbrygning og Rendyrkning af Mikroorganismer

[1]
Bedømmelser
  • 18-03-2015
    Givet af Studerende på 5. år
    Jeg manglede inspiration til fejlkilder til en rapport om ølbrygning jeg er ved at lave, men fandt desværre ingen hjælp. Når det er sagt skal det siges at det er en rigtig god rapport, der dog bare ikke var lige dét jeg ledte efter.