Ølbrygning med sweetzyme

Rapport: Ølbrygning med sweetzyme

Rapport i Teknikfag - Proces, levnedsmiddel og sundhed A om ølbrygning med sweetzyme.

Indledningen fra opgaven:
Vi har emnet nydelses og levnedsmidler og vi har valgt, at vi gerne vil undersøge på hvordan man kan optimere smagen på en øl opskrift. Til dette har vi anvendt praktisk teori og udarbejdet vores egen øl, ud fra teori og praksis.

Problemformulering
Det er et problem for øl-producenter at kvinder ikke vil drikke øl, da kvinder fylder meget af verdensbefolkningen og at der er mange penge at tjene på dem.
• Kan man sammensætte en fremgangsmåde, til at producere en øl, der ikke er for sød eller for bitter, ved brug af sweetzyme?
• Hvis man laver en sødere øl, ville kvinder så drikke den?
• Kan vi producere en sødere øl, der samtidig smager af rigtig øl?
• Hvad er de optimale temperaturer til at fremstille sød øl, ud fra sweetzyme?

Lærers kommentar

Det er faktisk et rigtigt godt arbejde du der har gjort. Planlægningsmæssigt har du dog "dummet" dig for selvfølgelig gæres fructosen bare op - hvorved sødmen er blevet til alkohol. Du tænker dog det hele igennem selv, så det er OK

Husk:
-En undersøgelse har kun værdi hvis den afrapporteres
-En rapport er kun noget værd, hvis der er resultater i den

Elevens kommentar

Undgå overflødig tekst.(lix-beregning)
Hvorfor skal læseren læse din rapport?
Husk at beskrive de involverede organismer, dvs. systematik og økologi(levevis)
Lav problemanalyse som teknologi. Identificer dit nøgleproblem!
Hygiejne er R/S-sætninger

Indhold

Projektbeskrivelse 3
Indledning 3
Problemanalyse 3
Projektafgrænsning 5
Problemformulering 5
Problemløsningen/hovedafsnittet 7
Flow diagram 7
Relevant teori/baggrundsstof 9
Kimtælling: (under projektet var jeg sammen med Malte Borges, derfor skriver jeg ”vi”) 9
Enzym-teori 10
Analyser: 13
Ethanol i min øl 13
Sukkerbestemmelse for en øl: 13
Diskussion 15
Konklusionen 15
Evaluering/Vurdering af projektperioden: 15
Litteraturlisten 16

Uddrag

Vi vil gerne producere en pilsner som er tilpasset kvinder, for ifølge Carlsberg drikker kvinder ikke øl, fordi de er for bitre og smager ikke sødt nok. Derfor vil vi anvende sweetzyme der omdanner glukose til froktose, til udvinding af en sød ”kvinde øl”. Til dette forsøg, vil vi anvende en normal øl opskrift og prøve os frem til, at finde ud af, hvilken fase vi evt. kunne tilføre sweetzyme i. for på den måde, at kunne spare firmaer for en masse besvær med omlægning af tekniske maskiner og lignende, til at fremstille en sød øl via. Sweetzyme.
Ifølge opskriften, skal mæskningen opvarmes til 51 °C for at enzymerne får de optimale forhold til nedbrydning af stivelsen til maltose. Hertil vil vi tilsætte sweetzyme til omdannelse af maltosen til monosaccharider (frugtsukker), så øllen bliver sødere og samtidig går processen også hurtigere, da sweetzyme er en katalysator. Dette vil gavne industrien både økonomisk og fremdriften af produktionen. Den optimale temperatur for sweetzyme enzymerne ligger ved 60 °C, så derfor vil vi prøve, at optimere forholdene for sweetzymen, og tilsætter det i mæsken når temperaturen stiger, for at nedbryde de andre enzymer i mæsken, altså Alfa-amylase og Beta-amylase så .... Køb adgang for at læse mere

Ølbrygning med sweetzyme

[1]
Bedømmelser
  • 04-05-2013
    Super NICE! Sikke et godt indhold og rigtig god kvalitet!