Økonomiske skoler og modeller

  • HHX 2. år
  • International økonomi
  • 10
  • 8
  • 2384
  • PDF

Økonomiske skoler og modeller

Opgave om økonomiske modeller og velfærdsmodeller.

Lærers kommentar

Du har nogle rigtige fortrinlige svar på spørgsmålene. Der er lidt rod i opgave 20.1 – men samlet vurderer jeg besvarelsen til 10.

Indhold

Opgave 19.5 2-3

Opgave 19.6 3-5

Opgave 20.1 5-6

SMEC-Modellen 6-7

Selvevaluering 8

Uddrag

Opg. 19.5

a) Undersøgelsen bærer præg af den liberale ideologi, da den måler, hvor meget de sociale faktorer påvirker landets frihandel. F.eks. er der tale om inflation, statslig indblanding, offentlig sektor osv. Lad os antage at alle lande starter helt til højre på den ideologiske linje og derefter tænke os frem til at disse faktorer skubber landene mere til venstre jo større påvirkning de har. Det land som formår at holde sig yderst til højre vil dermed få 1. pladsen og være den mest liberale samt landet med størst frihandel. Derfor kan man sige at undersøgelsen bærer præg af den liberale ideologi.

b) Undersøgelsen viser, hvorvidt de 3 udvalgte lande (Danmark, Frankrig, USA) er placeret i forhold til visse faktorer, såsom: Offentlig sektor, Retligt system, Økonomi, Frihandel, Statslig Regulering og til sidst den samlede placering. Dette gør at vi kan sammenligne disse lande ud fra deres placeringer på de viste områder. Hvis vi ser på den offentlige sektor er USA det Land, som bliver mindst påvirket af den offentlige sektor da de er på en 13. plads, hvorimod Danmarks 115. og Frankrigs 125.
Danmark har første pladsen i Retlig System, hvor USA har førstepladsen i Økonomi, hvorimod Frankrig ikke har en førsteplads indenfor nogle af frihedskategorierne. Derved kan vi konkludere at... Køb adgang for at læse mere

Økonomiske skoler og modeller

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.