Opgave 4

Diskuter, med udgangspunkt i bilag 4 og 5, om topskattelettelser vil øge arbejdsudbuddet.

Indledning

I denne besvarelse vil jeg diskutere, om topskattelettelser vil øge arbejdsudbuddet. Diskussionen vil være opdelt i tre afsnit. I første afsnit diskuterer jeg, i hvilket omfang topskattelettelser vil få flere højtuddannede til at arbejde i Danmark. I andet afsnit diskuterer jeg, om topskattelettelser samlet set vil få højtlønnede danskere til at arbejde flere timer. I sidste afsnit konkluderer jeg på, om der alt i alt er grund til at tro, at topskattelettelser øger arbejdsudbuddet.

Vi har altså opdelt diskussionen i et afsnit om, i hvilket omfang topskattelettelserne vil få flere højtuddannede til at arbejde i Danmark, og et afsnit om, hvorvidt topskattelettelserne vil få højtuddannede i Danmark til at arbejde mere. Grunden til, at vi har opdelt afsnittene sådan, er at opdelingen svarer til de to argumenter for, at topskattelettelser øger arbejdsudbuddet, der fremføres i bilag 4. Du kan blandt andet finde argumenterne i disse to citater fra bilag 4:

Topskattelettelser vil få flere højtuddannede til at arbejde i Danmark:

”Specialister er påvirkelige, og hvis blot få procent af dem, enten vil kom­me hjem eller lade være med at rejse ud, så er det en god forretning at sænke topskatten. Vi mangler helt vildt de her folk, og derfor skal man passe på med at sige »herregud, de par t…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind