[1]

2. Verdenskrig

2. Verdenskrig (Anden Verdenskrig) er en krig, som varede fra 1939-1945. Krigen er den mest omfattende og omkostningsfulde nogensinde og har derfor fået en helt central plads i verdenshistorien. 

Krigen udspillede sig mellem aksemagterne (Tyskland, Japan, Italien og deres allierede) med det nazistiske Tyskland i spidsen og de allierede på den anden side (Storbritannien, Sovjetunionen og USA). Krigen var kulminationen af længerevarende politiske spændinger på det europæiske kontinent, hvor den stigende tilslutning til nazismen i Tyskland og den stigende opbakning til kommunismen i især Sovjetunionen skabte store ideologiske modsætninger. 

Hvis du er mere interesseret i Danmark under 2. Verdenskrig, anbefaler vi, at du læser vores kompendium om besættelsestiden i Danmark.

I dette kompendium hjælper vi dig med at få et overblik over: 

Uddrag fra siden om, hvad 2. Verdenskrig var: 

Der er, modsat 1. Verdenskrig, klar enighed blandt historikere om, at Tyskland stod bag udbruddet af 2. Verdenskrig. Man betragter ofte 1. Verdenskrigs afslutning med Versaillestraktaten (1919) som en direkte optakt til 2. Verdenskrig, fordi traktaten entydigt gav Tyskland skylden for 1. Verdenskrig og påførte landet en enorm krigsskadeerstatning, som var med til at køre landet økonomisk i sænk. Tysklands stigende økonomiske problemer og voksende arbejdsløshed skabte politisk uro og var med til skabe grobund for, at det nazistiske parti kunne...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

2. Verdenskrig

[1]
Bedømmelser
  • 25-09-2020