19. juni 1983, 25 år. København.

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere digtet ”19. juni 1983, 25 år. København.” også kendt som "Berlin, mit hoved" af Michael Strunge. Digtet er udgivet i digtsamlingen Væbnet med vinger i 1984.

Du får resumé og arbejdsspørgsmål, som kan hjælpe dig i gang med dit arbejde. Så gennemgår vi de vigtigste elementer i digtet, som det er godt at have med i analysen. Til sidst hjælper vi dig med at fortolke digtet. 

Desuden kan du høre vores podcast, hvor vi går endnu mere i dybden.

Hvis du bruger analysehjælpen til en skriftlig opgave, så skal du huske en kildeangivelse.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Digtet har en fri form

”19. juni 1983, 25 år. København.” har en fri form. Digtet består af 49 verselinjer, som er inddelt i syv-ni strofer. Antallet afhænger af, om vi regner ”19. juni 1983, 25 år. København.” som en strofe eller som en titel, og om vi tæller de ti prikker i digtets sidste del som en strofe. 

Det er ikke så vigtigt, om vi siger, der er syv eller ni strofer. Hovedpointen er, at stroferne ikke har nogen regelmæssig form. De er af varierende længde, der er ingen enderim og der er ingen fast rytme. Form er helt igennem fri og ubunden. Den frie form giver digtet et kaotisk og usammenhængende præg. Det kræver et par gennemlæsninger at danne sig et overblik over, hvad der foregår i digtet. 

På den måde understøtter den kaotiske form vores indtryk af det lyriske jegs kaotiske sind. Digtet springer forvirret rundt fra det ene til det andet, fordi jeget er omtumlet efter mødet med storbyens mange indtryk. Han forsøger at få styr på sine tanker, men han er så udkørt, at han er lige ved at brænde sammen.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

19. juni 1983, 25 år. København.

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.