19. juni 1983, 25 år. København.

Her kan du høre en podcast, som giver dig hjælp til at analysere og fortolke Michael Strunges digt ”19. juni 1983, 25 år. København.”. Digtet kendes også som ”Berlin, mit hoved …”. Det er udgivet i digtsamlingen Væbnet med vinger fra 1984. 

Podcasten giver dig en grundig indføring i, hvordan du kan gribe dit arbejde med digtet an. Du kan både bruge podcasten, hvis du skal skrive om digtet eller forberede dig til en time. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Der sker et skift. Det er, som om der ikke er så meget mening at hente i alle de forsøg på at nærme sig byen, som vi har gennemgået. Men så kommer der et måske:

Berlin, måske findes der et aldrig fremkaldt billede
af en pige på Kurfürstendamm
der i et sekund så mig som mennesket i verden, Berlin,
mit hoved er så uklart
hvordan skal jeg finde hendes læber i alt det støv?

Det er ikke, fordi det er nogen stor forløsning. Det er stadigvæk et dystert billede: ”hvordan skal jeg finde hendes læber i alt det støv?” Her fornemmer vi også, at der er en by, der er beskidt. Det er måske støv fra de store kampe om byen og dens omstridte placering i historien. Det er lidt uklart, hvad det skal billedliggøre, det her støv. 

Men der er dog det her ”måske” og et billede af pigen, som ”i et sekund så mig som mennesket i verden”.  Altså som et menneske og ikke bare hvilket som helst menneske. I stedet for alle de her enkelte kropsdele, der bliver fremhævet i den foregående strofe, så er jeget pludselig samlet her. Men det er kun ”måske”, og det er et billede, der aldrig er ”fremkaldt”.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

19. juni 1983, 25 år. København.

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.