Rapport om Bestemmelse af Sukkerindholdet i Sodavand
- STX 2.g
- Kemi B
- 10
- 8
- 1571
Rapport om Bestemmelse af Sukkerindholdet i Sodavand
Rapporten undersøger to væsker: Vi bestemmer sukkerindholdet i sodavand og i dessertvin.
Vi bestemmer også sukkerindholdet i en sukkeropløsning.
Studienets kommentar
Okay rapport. Der mangler et afsnit om forsøget formål. Afsnittet om fejlkilder og måleusikkerheder er mangelfuldt.
Indhold
Teori
Forarbejde
Udførsel
Apparaturfortegnelse
Kemikalier
Data og resultater
Efterbehandling
Fejlkilder og måleusikkerhed
Konklusion
Uddrag
Udførsel:
Undersøgelse af sukker opløsninger:
Først fremstillede vi seks standardopløsninger af sucrose der indeholdt 2,0 g/100 mL, 4,0 g/100 mL op til 10 g/100 mL og en på 12 g/100 mL.
Vi var omhyggelige med at søge for, at opløsningerne var homogene og uden luftbobler, når de skulle hældes i polarime¬terets prøverør (ellers ville det give meget upræcise resultater). Prøverøret havde en længde på 2dm.
Herefter tændte vi Polarimeteret. I okularet kunne vi observere en gul skive, når vinklen på analysatoren var sat på nul grader, mens prøverøret var tomt eller fyldt med vand.
Vi indstillede herefter Analysatoren, så der kun kunne ses en gul skrive med samme farveintensitet over det hele (altså uden en mørk stribe i midten) Nu kunne vi så aflæse drejningsvinklen α. (som vi noterede i tabellen, se under afsnittet ”resultater” tabel 1)
Undersøgelse af dessertvin
Efterfølgende brugte vi den samme fremgangsmåde, men denne gang brugte vi dessertvin,i stedet for sukkeropløsninger. Vi noterede også her drejningsvinklen α. (som vi noterede i tabellen, se under afsnittet ”resultater” tabel 2)
Undersøgelse af sodavand
Vi brugte igen samme fremgangsmåde, som i de 2 ovenstående forsøg. Men Forinden et pumpede vi en klar ”farveløs” sodavand fri for opløst carbondioxid. Dette gjorde vi ved hjælp af en sugekolbe som vi tilsluttede en vandluft¬pumpe (dette gjorde vi for, at få en homogen blanding) Vi noterede ligeledes her drejningsvinklen α. (som vi noterede i tabellen, se under afsnittet ”resultater” tabel 3)... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind