At isolere helt ren koffein fra posete
- STX 3.g
- Kemi A
- Ingen givet
- 9
- 2134
Rapport: At isolere helt ren koffein fra posete
Formålet med dette forsøg er at isolere helt rent coffein fra posete, og derefter afprøve om det er det rigtige stof vi har fået fat i.
Indhold
Formål
Opstilling og fremgangsmåde
Coffeins kemiske egenskaber
Alkaloider
Methylxanthiner
Coffeins fysiologiske virkninger
Gennemgang af ekstraktionen af coffein fra te
Rensning af coffein
Tyndtlagschromatografien
Dichlormethan
Resultater
Vurdering
Konklusion
Fejlkilder
Uddrag
Opstilling og fremgangsmåde (Jesper)
Fire poser med te trækker i nogle minutter i 100 mL varmt vand. Vores tevand blandes nu med dichlormethan, rystes forsigtigt, og underfasen tappes ned i en konisk kolbe. Denne væske udrystning gentages to gange mere, også med dichlormethan – alle tre gange á 20 mL. Væsken i den koniske kolbe kommes i en ny skilletragt, og udvaskes ved let rystning to gange med koldt 6 M NaOH – også á 20 mL. Igen er det underfasen som bevares, og denne udvaskes for sidste gang, denne gang med 20 mL vand. Dichlormethanfasen tørres med en god gang , filtreres i en rotationsfordamperkolbe, og inddampes ved sænket tryk i vandbad. Resten af rensningen af coffeinen gennemgås i afsnittet ” Rensning af coffein”, hvor der også er billeder af opstillingen.
Coffeins kemiske egenskaber (Benjamin)
Spørgsmålene 1 og 6 besvares i det følgende, vedrørende coffeins kemiske egenskaber... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind