Smagning af PTC

Her kan du få hjælp til at skrive rapport om et forsøg, hvor man undersøger, hvor mange i klassen der kan smage stoffet PTC. 

Rapporthjælpen indeholder vores ideer til, hvad du kan komme ind på i rapportens forskellige afsnit. Vi inddrager også eksempler på, hvordan de enkelte afsnit kan se ud.

Hjælp til de enkelte afsnit

Her kan du se et uddrag af vores forslag til relevante emner at tage med i teoriafsnittet

  • Gener er udsnit af DNA-strengen, der koder for, hvordan proteiner i levende organismer skal opbygges. Proteiner er molekyler, der udfører bestemte opgaver i organismer. Gener oversættes til proteiner ved proteinsyntesen.
  • PTC er et bittert smagsstof. Genet for at kunne smage PTC koder for en receptor på tungen. Receptorer er en type proteiner, der kan binde til bestemte stoffer og igangsætte en proces i organismen. PTC-receptoren kan binde PTC.
  • Baserækkefølgen i et gen udgør den genetiske kode. Et gen kan optræde med forskellige alleler, dvs. varianter af genet med lidt forskellige basesammensætninger.
  • Forskellige alleler kan kode for proteiner med forskellige opbygninger. Nogle alleler koder typisk for...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Smagning af PTC

[1]
Bedømmelser
  • 03-10-2022
    Givet af 3.g'er på STX