Saltindholdet for Brød - Rapport med Fældningstitrering

  • STX 1.g
  • Kemi C
  • 10
  • 6
  • 1147
  • PDF

Saltindholdet for Brød - Rapport med Fældningstitrering

Rapporten undersøger saltindholdet i brød vha. en Mohr-titrering, som er en fældningstitrering.

Formål:
Formålet med dette forsøg er at bestemme saltindholdet, det vil sige indholdet af natriumchlorid (NaCl) i brød. Dette gøres ved Mohrs titreringsmetode og dermed er formålet også at undersøge Mohrs titreringsmetode.

Studienets kommentar

Fin rapport. Der er et par unødvendige gentagelser i afsnittet om fejlkilder, og der skal ikke bruges en biimplikationspil ved udregningerne.

Indhold

Formål
Teori: Mohr-titrering, Stofmængdekoncentration, Mængdeberegning
Forsøgsopstilling og materialeliste
Forsøgsudførelse
Måleresultater
Databehandling
Fejlkilder
Konklusion

Uddrag

FORSØGSUDFØRELSE
• Først vejes ca. 5g smuldret brød med størst mulig nøjagtighed. Det vejede brød puttes over i et bægerglas sammen med ca. 50 mL demineraliseret vand. Dette placeres på magnetomrøreren sammen med en magnet. Så omrøres denne blanding i ca. 10 minutter.
• Derefter tilsættes ca. 20 dråber kaliumchromatopløsning i den omrørte blanding.
• Buretten spændes op i et stativ. Sølvnitratopløsningen hældes forsigtigt i buretten indtil væsken står ved nul-linien. Hvis den ikke gør det så nulstilles den.
• Magnetomrøreren med blandingen placeres under buretten. Så tilsættes sølnitratopløsningen forsigtigt indtil der fremkommer en rød-orange farve.
• Så aflæses den brugte volumen af sølvnitratopløsningen på buretten... Køb adgang for at læse mere

Saltindholdet for Brød - Rapport med Fældningstitrering

[5]
Bedømmelser
  • 22-05-2016
    Gav mig et utrolig godt overblik over forsøget, og hjalp mig virkelig med at forstå beregningerne samt eventuelle fejlkilder!
  • 25-01-2014
    Fremragende!!.......................................
  • 13-06-2014
    Rigtig god inspiration, kan anbefales
  • 05-02-2014
    Super opgave, med gode forklaringer og udregninger.