Saltindholdet for Brød - Rapport med Fældningstitrering
- STX 1.g
- Kemi C
- 10
- 6
- 1147
Saltindholdet for Brød - Rapport med Fældningstitrering
Rapporten undersøger saltindholdet i brød vha. en Mohr-titrering, som er en fældningstitrering.
Formål:
Formålet med dette forsøg er at bestemme saltindholdet, det vil sige indholdet af natriumchlorid (NaCl) i brød. Dette gøres ved Mohrs titreringsmetode og dermed er formålet også at undersøge Mohrs titreringsmetode.
Studienets kommentar
Fin rapport. Der er et par unødvendige gentagelser i afsnittet om fejlkilder, og der skal ikke bruges en biimplikationspil ved udregningerne.
Indhold
Formål
Teori: Mohr-titrering, Stofmængdekoncentration, Mængdeberegning
Forsøgsopstilling og materialeliste
Forsøgsudførelse
Måleresultater
Databehandling
Fejlkilder
Konklusion
Uddrag
FORSØGSUDFØRELSE
• Først vejes ca. 5g smuldret brød med størst mulig nøjagtighed. Det vejede brød puttes over i et bægerglas sammen med ca. 50 mL demineraliseret vand. Dette placeres på magnetomrøreren sammen med en magnet. Så omrøres denne blanding i ca. 10 minutter.
• Derefter tilsættes ca. 20 dråber kaliumchromatopløsning i den omrørte blanding.
• Buretten spændes op i et stativ. Sølvnitratopløsningen hældes forsigtigt i buretten indtil væsken står ved nul-linien. Hvis den ikke gør det så nulstilles den.
• Magnetomrøreren med blandingen placeres under buretten. Så tilsættes sølnitratopløsningen forsigtigt indtil der fremkommer en rød-orange farve.
• Så aflæses den brugte volumen af sølvnitratopløsningen på buretten... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind