NF | Projekt | Landbrug og Fødevarer

  • HF 1. år
  • Naturvidenskabelig faggruppe
  • Ingen givet
  • 9
  • 2678
  • PDF

NF | Projekt | Landbrug og Fødevarer

Projektet er skrevet i faget NF (Naturvidenskabelig Faggruppe) og handler om Landbrug og Fødevarer. Vi bruger fagene biologi, kemi og geografi til at belyse landbrug og fødevarer. Rapporten beskriver blandt andet hvilken betydning landbruget har for vores fødevarer og dermed i sidste ende også vores krop.

Problemformulering

- Hvilke faktorer i landbruget har betydning på længere sigt i forhold til kroppen?
- Hvorfor er det vigtigt, at vi får næring og energi? - hvad gør det ved kroppen?
- Hvilke faktorer spiller en vigtig rolle i et naturligt økosystem?
- Hvilke faktorer spiller en vigtig rolle i kroppens opbygning, struktur og polaritet af næringsstofferne?
- Hvad forårsager en livsstilssygdom som fedme - hvad gør denne sygdom ved kroppen?

Lærers kommentar

Det er en rigtig god opgave, der er meget få mangler og derfor meget få kommentarer.

Studienets kommentar

Opgaven minder om en evalueringsopgave, men den overskrider den maksimale længde på 5 sider inkl. bilag.

Lærers kommentarer og rettelser står løbende i dokumentet.

Indhold

Indledning
Problemformulering
Økosystemer
- Det lukkede økosystem
- Det åbne økosystem
- Det naturlige økosystem
- Det manipulerede økosystem
- Det transformerede økosystem
Danmark
- Økosystem
- Plante- og klimabælte
- Ædelgas reglen
Molekylets opbygning
Polaritet
Fedtstoffer
Kulhydrater
Proteiner
Nedbrydning og optagelse af næringsstofferne
Sammenhæng mellem ernæring og livsstilssygdomme
- Fedme
Konklusion
Litteraturliste
- Hjemmesider
- Bøger

Uddrag

I landbruget bliver der produceret fødevarer. I denne opgave vil vi se på hvilken betydning de forskellige økosystemer har for landbruget.
Vi køber den mad der bliver produceret, men før vi kan omdanne den mad vi indtager til energi, skal den først nedbrydes og optages (altså fordøjes). For vi kan sætte os i hvordan det foregår, skal vi først vide hvordan et molekyle er opbygget, for så at forstå fedts, proteiners og kulhydraters opbygning, dette er alt sammen en del af at forstå fordøjelsen.
Selvom det er landbruget der producerer den mad vi spiser, er det os som forbrugere/købere som på sin vis sætter dagsordenen for hvad det er der skal på hylderne i butikkerne, ved vores valg af fødevarekøb. Desværre kan de forkerte valg af fødevarer have betydning for sundheden og i den forbindelse udvikling af livsstilssygdomme som f.eks. fedme... Køb adgang for at læse mere

NF | Projekt | Landbrug og Fødevarer

[1]
Bedømmelser
  • 26-03-2014
    stille og rolig opgave mange fakta, indholdet kunne godt omformulers