Fremstilling af laktosefri mælk | Rapport
- STX 2.g
- Biologi C
- Godkendt
- 5
- 981
Fremstilling af laktosefri mælk | Rapport
Rapporten er skrevet over et forsøg, hvor vi fremstillede laktosefri mælk.
Formål:
Formålet med dette forsøg er ved brugen af lactase, at fremstille lactosefri mælk ved hydrolyse.
Lærers kommentar
Du er kommet godt rundt om emnet, og har fået udvalgt en del relevante oplysninger.
Indhold
Formål
Teori
Materialer
Forsøgets udførelse
Resultater
Analyse af resultater
Fejlkilder
Konklusion
1. Reaktionsligning, der viser spaltningen af laktose.
2. Relevant teoretisk baggrund på mælk og mælkesukker.
3. Hvad kaldes processen.
4. Hvad hedder hovedgruppen af enzymer, som katalyserer processen.
5. sammenhængen mellem enzymaktivitet og henholdsvis temperatur og pH værdi.
Uddrag
Materialer:
Lactase.
Natrium-alginat opløsning.
Calcium-chlorid opløsning.
Mælk (ikke UHT-behandlet)
Glukose-teststrips.
Små gaze-stykker. (grøn)
Engangssprøjter uden nål.
Plastic-slange.
Klemskrue.
Stativ.
Bægerglas.
The-si
Forsøgets udførelse:
vi lagde ud med at blande lactase enzymet med 2% natriumalginats opløsning. Derefter hældes calciumchloridopløsning i et bægerglas, og med en pipette tilsættes natriumalginat/lactase-blandningen dråbevist. Der hældes natriumalginatopløsning i et bægerglas hvor der efterfølgende tilsættes blå frugtfarve og lactase. Der tilføres et gaze-stykke i en plastsprøjte. Blandingen hældes i og væsken hældes fra ved hjælp af the-sien, så kun kuglerne er tilbage. Mælk hældes oveni og gennemløber med en hastighed på ca. 2 dråber/sek. Vi Undersøgte til sidst med en glukosestick om der var dannet glukose... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind