Fremstilling af Creme - Rapport i Kemi
- STX 3.g
- Kemi C
- Ingen givet
- 7
- 1608
Fremstilling af Creme - Rapport i Kemi
Rapportren handler om fremstilling af creme. Vi beskriver grundigt teorien bag fremstillingen af cremen.
Formål:
Formålet med forsøget var at få fremstillet en brugbar og anvendelig fugtighedscreme. Denne rapport er lavet på baggrund af forsøget, samt vores årsprøve i kemi, maj 2004. Intentionen med rapporten er at beskrive hvad en emulgator er, samt redegøre for hvad en emulsion er. Herudover vil vi gøre rede for vandfasen og fedtfasen, samt de bindinger som indgår i stofferne i vores creme. Vi har desuden valgt at medbringe de normale punkter i rapporten.
Studienets kommentar
Okay rapport. Der mangler et afsnit, der vurderer øvelsen og redegør for resultaterne.
Indhold
Formål
Teori
- Emulgator & emulsion
- Bindinger
- Fedtfasen
- Vandfasen
Apparatur
Apparatur til analysen af emulsionen
Kemikalier
Fremgangsmåde
Konklusion
Uddrag
Fremgangsmåde:
Efter vi havde fremstillet den rette blanding til hver af faserne, opvarmede vi disse til bestemme temperature (fedtfasen til 80 °C og vandfasen til 90 °C). Fedtfasen må ikke komme i nærheden af 100 °C, da den her vil kunne koge eksplosivt. Da de 2 faser havde nået den rette temperatur, tog vi vandfasen og hældte den over i fedtfasen. Dette foregik roligt og med samtidig omrøring. Omrøringen fortsatte indtil temperaturen i bægerglasset var faldet til 30 °C. For at give creme lidt duft, tilsatte vi lidt parfume til blandingen... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind