Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.

Fremstilling af vingummi

5 5 5 5 5 5 (2 bedømmelser)
Uddannelse HTX 2. år Fag Teknologi B Karakter 7 Antal sider 22 Antal ord 5570 Filformat PDF
Fremstilling af vingummi

Rapport: Fremstilling af vingummi

I en periode på elleve uger har vi i teknologi beskæftiget os med et projekt omkring nærings og nydelses midler. Vi startede forløbet med at gennemgå det udleveret oplæg, som handlede om problemer i daglig dagen ved en modernisering af vores madkultur og konsekvenser ved dette.
Derefter lavede vi en fælles brainstorming i klassen hvor alle kunne diske op med deres idéer.
Vi dannede efterfølgende grupper på tre personer i hver, vi skulle sammen lave en projekt beskrivelse, en afgræsnings/begrænsning af projektet.

Opgaven er kommet til at handle om fremstilling af vingummi, hvor eleverne gennemgår teori, analyse af teknologien, produktbeskrivelse, krav til produkt og produktets kvalitet.

Indhold
Resumé......……………………side 4
Forord ......…………………….side 5
Indledning ......………………side 5
Brainstorming ....…………………………side 5
Projektafgrænsning ........side 6
Problemformulering .....…………………………………..side 7
Kort indførsel til opgave ....………………………………side 7
Teori ......……………………….side 7
Løsningen på problemet....……………………………… side 8
Teknologi analyse ......…..side 9
Viden ......…side 9
Teknik ...... side 9
Organisation ....…………………………side 10
Produkt ....……………………………….. side 11
Produkt beskrivelse side ....…………………….………side 11
Hvad er pektin ? ......…. side 12
Idéen bag pektin....………………….. side 12
Den industrielle proces ....…………side 12
Kravspecifikationer ...... side 13
Miljø og MEKA ......………side 14
Materialer ....…………………………… side 14
Energi ......side 14
Kemikalier ....…………………………….side 15
Design ......………………….side 15
Priser ......……………………side 15
Opskriften på vingummien side ....…………………side 16
Materiale liste ....………………………side 16
Den Røde vingummi ....………….… side 16
Den Grønne vingummi ....………….side 17
Hypotese ......………………side 18
Opskriftens oprindelse ....……………………………… side 18
Markedsanalyse....……………………………… …………side 19
Vare dekeleration......… side 20
Den traditionelle vingummi....…. side 20
Den Røde vingummi ....……………. side 20
Den Grønne vingummi ......………. side 20
Konklusion ......………….. side 21
Evaluering ......…………... side 21

Uddrag
I dagens Danmark er det blevet et problem folk anvender nærings og nydelses midler i enten for stor eller forkert mængde. dette kan skyldes mangel på tid, penge, interesse, og kunne til selv at tilberede sin mad hjemme. Så mange vælger den nemme løsning. De så kaldt ”to go” retter er blevet et kæmpe hit her de senere år, en frossen pizza fra netto, en karry suppe som bare skal vares havner alt for ofte i danskernes indkøbs kurv, men endnu oftere vælger folk den helt lette løsning og tager forbi en af de mange fast food restauranter, Mc Donalds, Burger king eller den lokale grill bar. Her bliver der ofte serveret for fed og for ... [læs mere nu]


Brugernes bedømmelser af: Fremstilling af vingummi


6 6 6 6 6 6 , 18-03-2010

helt god, lige noget jeg kan bruge :3


4 4 4 4 4 4 , 21-01-2010

fint opgave ku godt brug til min projekt

Find flere materialer fra samme fag eller med samme type