Enzymforsøg med bromelin i ananas

Her er vores hjælp til at skrive rapport om forsøget om bromelin i ananas. Forsøget undersøger enzymet bromelins påvirkning af proteinet gelatine. 

Rapporthjælpen indeholder vores ideer til, hvad du kan komme ind på i rapportens forskellige afsnit. Vi inddrager også eksempler på, hvordan de enkelte afsnit kan se ud.

Hjælp til rapportens afsnit

 

Her kan du se et uddrag af vores eksempel på et teoriafsnit

Bromelin er et enzym, der findes i ananas og visse andre frugter. Bromelin kan nedbryde proteiner, som især findes i kød. Ananas kan derfor give en ru og øm fornemmelse i munden ved et stort indtag. Bromelin udnyttes f.eks. til at mørne kød i madlavning.

Gelatine er et protein, der findes i bl.a. knogler. Gelatine er et fast stof ved stuetemperatur, men bliver flydende ved opvarmning. Man udnytter også denne evne i madlavning, hvor gelatine bruges til at give f.eks. desserter en fastere struktur. Gelatine til madlavning kaldes for husblas. Bromelin kan nedbryde gelatine til frie aminosyrer, da bromelin har protein som substrat.

Bromelin har ligesom andre enzymer forskellige fysiske forhold, som enzymet virker optimalt ved. Enzymet kan bl.a....

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Enzymforsøg med bromelin i ananas

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.