Bestemmelse af Svovldioxid i Hvidvin
- STX 2.g
- Kemi A
- Ingen givet
- 14
- 1712
Rapport: Bestemmelse af Svovldioxid i Hvidvin
Rapporten beskriver en bestemmelse af svovldioxid i hvidvin. Dette gøres via en titrering.
Formål:
Formålet med rapporten er at bestemme indholdet af svovldioxid i en hvidvin, og sammenholde det med det, der står på positivlisten.
Lærers kommentar
Pas på du ikke fortsætter diskussionen i din konklusion.
Synes du gentager dig selv et par gange, hvor du har ladet et spørgsmål indgå i en del af rapporten, hvor du så svarer på det igen på et andet tidspunkt?
Ellers meget fin rapport :)
Lærers kommentarer og rettelser står løbende i dokumentet.
Indhold
Formål
Teori
Apparaturliste
Kemikalier
Forsøgsbeskrivelse
Data
Databehandling
Diskussion
Konklusion
Uddrag
Forsøgsbeskrivelse:
Vi fyldte en Burette med diiodopløsning og fjernede eventuelle luftbobler fra buretten. Derefter afmålte vi 10 mL hvidvin med en pipette i en konisk kolbe. For at frigøre de bundne sulfitter tilsatte vi 20 mL natriumhydroxid i vinen og lod det stå i mindst 5 minutter. Derefter kom vi magneten, 20 mL svovlsyre og 2 mL stivelsesopløsning i kolben og begyndte titreringen med det samme. Vi stoppede efter at have fået en blivende meget lys blå farve. De fundne resultater noterede vi i skemaet.
En anden gruppe lavede titrering af de frie SO2 og sulfitter, ved at springe den led med natriumhydroxid over. Vi fik deres data (tabel 1)
Dataene i tabel 2 er fra 2 forskellige grupper. Den ene med 33,9 er fra vores egen gruppe og den anden 15 er fra en anden gruppe. (Jeg har valgt at lave beregninger med begge tal for at se, hvilket af dem passer bedst og kigger på den store afvigelse under diskussion. )... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind