Bestemmelse af saltindhold i fødevarer

  • STX 1.g
  • Kemi B
  • 10
  • 10
  • 2212
  • PDF

Rapport: Bestemmelse af saltindhold i fødevarer

Rapporten undersøger saltindholdet fødevarer - mere specifikt i spegepølse og rugbrød via en fældningstitrering. Herefter sammenlignes resultatet med varedeklarationerne for fødevarerne og afvigelserne diskuteres.

Lærers kommentar

Vurdering: 10
Du har skrevet en rigtig god rapport. Du har en god forståelse for emnet, du kan gennemføre beregningerne, du har en passende mængde forklaring til dine resultater og du laver en god diskussion og konklusion.

Elevens kommentar

Til en anden gang vil jeg også skrive koncentrationerne på kemikalierne

Studienets kommentar

Fin rapport. Udregningerne kunne godt være mere overskuelige, og den for lille værdi for saltindholdet kan ikke begrundes i en overtitrering, idet dette vil resultere i en for stor værdi.

Indhold

Formål , teori 3
Teori, hypotese 4
Materiale, metode 5
Metode, resultater 6
Resultater 7
Resultater 8
Diskussion & fejlkilder 9
Diskussion & fejlkilder, konklusion 10
Litteraturliste 11

Uddrag

I forsøget gjorde vi brug af titreringsmetoden. Det er en meget velkendt metode, som bliver brugt b.la. til at garantere kvaliteten af fødevarer og vores drikkevand. Man benytter sig af titrering for at finde frem til koncentrationen af en opløsning. For at kunne lave en titrering skal man finde en opløsning, hvor man er bekendt med dens koncentration og volumen. Da kan man beregne opløsnings koncentration... Køb adgang for at læse mere

Bestemmelse af saltindhold i fødevarer

[1]
Bedømmelser
  • 15-05-2012
    Super god mange tak for hjælpen, selvom jeg kun skulle bruge delen med spegepølse!