Fedt i chips | Rapport
- STX 2.g
- Kemi C
- 12
- 6
- 1286
Fedt i chips | Rapport
Vi beskriver forsøget "Fedt i Chips".
Rapporten bestemmer fedtindholdet i en pakke chips ved først at ekstrahere fedtet fra chipsene via heptan og derefter destillere heptanen fra.
Formål:
At bestemme fedtindholdet i chips.
Lærers kommentar
Lærers rettelser er i dokumentet.
Rigtig flot og gennemarbejdet rapport. Husk at vurdere fejlkildernes betydning for resultatet.
Indhold
Formål
Problemstilling
Teori
Hypotese
Apparatur og kemikalier
Fremgangsmåde
Resultater
Beregninger
Databehandling
Fejlkilder
Diskussion
Konklusion
Litteraturliste
Uddrag
- Fremgangsmåde:
Ca. 100 g. chips blev knust i en morter med en pistel, derefter skulle vi tage ca. 10 g. chips. Vi tog 10,11 g.
- Under udsugning helte vi 50 mL heptan op i måleglasset, hvorefter vi tilføre de 10,11 g. chips
- Vi rørte blandingen sammen med en spatel.
- Vi fandt kolben frem og anbragte et par pimpsten i destillationskolben, herefter vejede vi kolben med korkring og pimpsten. Det vejede sammen 105,42 g.
- Vi holdte chips massen tilbage med en spatel mens, at vi hældte massen ned i destillationskolben, hvor der var puttet en tragt og noget glasuld i til filtrering. Lidt af chips massen røg desværre ned i.
Vi gentog processen, hvor vi igen hældte 40 mL heptan ned til chipsmassen.
- Vi gjorde destillationsopsætningen klar. Derefter blev der tændt for varmekappen og kølevandet.
- Temperaturen holdes konstant. Den var her 90 C. Da temperaturen begyndte at stige, afbrød vi opvarmningen.
- Vi vejer destillationskolben med korkring, fedt og pimpsten til 108,39 g... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind